Obavijesti

News

Komentari 74

U petak nova presuda Draganu Paravinji za ubojstvo Antonije

U petak nova presuda Draganu Paravinji za ubojstvo Antonije
3

Odvjetnik obitelj Antonije Bilić rekao je kako očekuje da će presuda biti identična presudi s prvog suđenja kada je Dragan Paravinja osuđen na 40 godina zatvora

VIDEO

U ponovljenom kaznenom postupku protiv Dragana Paravinje (46), optuženog za pokušaj silovanja i teško ubojstvo maloljetne autostoperice Antonije Bilić te pokušaj silovanja još jedne autostoperice, na Županijskom sudu u Šibeniku u četvrtak su optužba i obrana iznosili završne riječi. Izricanje presude je najavljeno za petak u 10 sati. 

- Očekujem da će presuda biti identična presudi s prvog suđenja - rekao je nakon ročišta pravni zastupnik oštećene obitelji Bilić, splitski odvjetnik Vinko Ljubičić.

Suđenje se ponavljalo jer je Vrhovni sud RH zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja djelomično ukinuo presudu kojom je sudsko vijeće pod predsjedanjem sutkinje Nives Nikolac 19. listopada 2012. godine osudilo Dragana Paravinju na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 40 godina zbog pokušaja silovanja i teškog ubojstva Antonije Bilić te još jednog pokušaja silovanja. 

Antonija Bilić nestala je 7. lipnja 2011. godine nakon što je stopirala na Čikolskom mostu u Drnišu, a Dragan Paravinja uhićen je 25. lipnja 2011. u Donjim Srđevićima kraj Banja Luke u BiH.

Mjesec dana kasnije izručen je Hrvatskoj i od tada je u šibenskom zatvoru. Tijekom čitavog boravka u pritvoru i tijekom suđenja Paravinja je nastojao onemogućiti odvijanje postupka, kako svakodnevnim pisanjem podnesaka i drugim pravnim sredstvima, tako i izazivanjem nereda, vrijeđanjem, štrajkom glađu, samoozlijeđivanjem...

Zbog neprimjerenog ponašanja, odnosno vrijeđanja i omalovažavanja suda još 30. siječnja je udaljen iz sudnice i nije se smio pojaviti do zaključenja dokaznog postupka. 

U zatvoru ga vezali i nadzirali cijelu noć

U srijedu navečer doveli su ga u Šibenik iz bolnice za osobe lišene slobode u zagrebačkoj Svetošimunskoj, da bi u šibenskom zatvoru odmah nastavio raditi nered te su ga stražari morali vezati i nadzirati ga čitavu noć. 

Nastavio vrijeđati, opet ga izbacili iz sudnice

U četvrtak ujutro je također i u sudnici nastavio s vrijeđanjem i drugim neprimjerenim ponašanjem, zbog čega je u jednom trenutku sutkinja Nives Nikolac bila prisiljena udaljiti ga iz sudnice. 

Ne mora biti na izricanju presude

Paravinja ni ne mora nazočiti izricanju presude najavljenom za petak u 10 sati, a hoće li biti u sudnici, to će ovisiti jedino o njegovom ponašanju.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.