Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U petak nova presuda Draganu Paravinji za ubojstvo Antonije

Odvjetnik obitelj Antonije Bilić rekao je kako očekuje da će presuda biti identična presudi s prvog suđenja kada je Dragan Paravinja osuđen na 40 godina zatvora

Duško Jaramaz/Pixsell
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
74 komentara

U ponovljenom kaznenom postupku protiv Dragana Paravinje (46), optuženog za pokušaj silovanja i teško ubojstvo maloljetne autostoperice Antonije Bilić te pokušaj silovanja još jedne autostoperice, na Županijskom sudu u Šibeniku u četvrtak su optužba i obrana iznosili završne riječi. Izricanje presude je najavljeno za petak u 10 sati. 

- Očekujem da će presuda biti identična presudi s prvog suđenja - rekao je nakon ročišta pravni zastupnik oštećene obitelji Bilić, splitski odvjetnik Vinko Ljubičić.

Suđenje se ponavljalo jer je Vrhovni sud RH zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja djelomično ukinuo presudu kojom je sudsko vijeće pod predsjedanjem sutkinje Nives Nikolac 19. listopada 2012. godine osudilo Dragana Paravinju na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 40 godina zbog pokušaja silovanja i teškog ubojstva Antonije Bilić te još jednog pokušaja silovanja. 

Antonija Bilić nestala je 7. lipnja 2011. godine nakon što je stopirala na Čikolskom mostu u Drnišu, a Dragan Paravinja uhićen je 25. lipnja 2011. u Donjim Srđevićima kraj Banja Luke u BiH.

Mjesec dana kasnije izručen je Hrvatskoj i od tada je u šibenskom zatvoru. Tijekom čitavog boravka u pritvoru i tijekom suđenja Paravinja je nastojao onemogućiti odvijanje postupka, kako svakodnevnim pisanjem podnesaka i drugim pravnim sredstvima, tako i izazivanjem nereda, vrijeđanjem, štrajkom glađu, samoozlijeđivanjem...

Zbog neprimjerenog ponašanja, odnosno vrijeđanja i omalovažavanja suda još 30. siječnja je udaljen iz sudnice i nije se smio pojaviti do zaključenja dokaznog postupka. 

U zatvoru ga vezali i nadzirali cijelu noć

U srijedu navečer doveli su ga u Šibenik iz bolnice za osobe lišene slobode u zagrebačkoj Svetošimunskoj, da bi u šibenskom zatvoru odmah nastavio raditi nered te su ga stražari morali vezati i nadzirati ga čitavu noć. 

Nastavio vrijeđati, opet ga izbacili iz sudnice

U četvrtak ujutro je također i u sudnici nastavio s vrijeđanjem i drugim neprimjerenim ponašanjem, zbog čega je u jednom trenutku sutkinja Nives Nikolac bila prisiljena udaljiti ga iz sudnice. 

Ne mora biti na izricanju presude

Paravinja ni ne mora nazočiti izricanju presude najavljenom za petak u 10 sati, a hoće li biti u sudnici, to će ovisiti jedino o njegovom ponašanju.


Možda vas zanima i ovo:
Message