Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242

U požaru kod Vranskog jezera izgorjelo oko 50 hektara šume

S vatrom se bore lokalne vatrogasne snage JVP Biograd, DVD Drage i Pakoštane, a pomažu im dva kanadera. U subotu navečer je buknuo i požar kod Žitnića

Tino Jurić/PIXSELL
Foto: Tino Jurić/PIXSELL
17 komentara

Oko 50 hektara mješovite šume u blizini Vranskog jezera planulo je sinoć oko 23.30 sati. S vatrom se bore lokalne vatrogasne snage JVP Biograd, DVD Drage i DVD Pakoštane, a snagama na kopnu iz zraka pomažu dva kanadera.

Samo sat vremena ranije požar je buknuo i na području Planjana Donjih kraj Žitnića na području Šibensko-kninske županije. Vatru na otvorenom prostoru još uvijek gase pripadnici JVP i DVD Drniš, a tijekom noći njihovi kolege JVP Knin i okolnih dobrovoljnih vatrogasnih društava izborili su se s vatrom koja je oko 16.20 sati planula kod Đevrski. U požaru koji je ugašen oko 1.10 sati izgorjelo je oko 24 hektara trave i niskog raslinja.

Požar je planuo i na krajnjem jugu Hrvatske pa tako vatrogasci JVP Dubrovačko primorje i DVD Slano još nadziru koji je planuo jučer oko 13.45 sati između Topola i Štedrice. Požar koji je progutao 30 hektara borove šume trenutno je pod nadzorom i saniraju se rubni dijelovi požarišta.

Možda vas zanima i ovo:
Message