Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
14 komentara

U prvi hrvatski autobus uložili su 120 milijuna kn

Tvrtka AutoZubak na Velesajmu je predstavila prototip prvog hrvatskog autobusa. U tvornici zbog toga namjeravaju zaposliti oko 700 radnika

Željko Hladika/PIXSELL
Foto: Željko Hladika/PIXSELL
14 komentara

Međugradski autobusi visoke klase, metalik sive i plave boje, s udobnim sjedalima, televizorima i stolom, predstavili su u četvrtak na zagrebačkom Velesajmu članovi Uprave tvrtke AutoZubak. Nakon gotvo tri godine rada osmislili su i izradili prototip prvog hrvatskog autobusa - AZCrobusa. Dio tvornice je već izgrađen i opremljen u Sesvetskom Kraljevcu. Sve je spremno za početak serijske proizvodnje, kažu u AutoZubaku.
- U tvornici ćemo zaposliti između 350 i 400 radnika, a kod kooperanata će se otvoriti još 300 radnih mjesta - rekao je Pavo Zubak. Dodaje kako je tvrtka već uložila 120 milijuna kuna, a u slijedeće dvije godine uložit će još 200 milijuna. Crobus će proizvoditi u suradnji s poznatom tvrtkom Scania. Dug je 12 metara, a u njemu se može voziti 51 putnik. Planiraju proizvoditi i do 400 autobusa na godinu. Većinu proizvedenih autobusa će, kažu, izvoziti. Inače, većina europskih tvornica proizvodi oko 200 autobusa na godinu. Na predstavljanju Crobusa bio je i ministar zdravstva te potpredsjednik Vlade Darko Milinović. Bila je najavljena i premijerka Jadranka Kosor, no otišla je u Rovinj.

PROSLAVILI SU I 30. ROĐENDAN

Oko 1500 uglednika, političara i gospodarstvenika, došlo je na predstavljanje Crobusa na Zagrebačkom velesajmu. To je ujedno bila i proslava 30. rođendana tvrtke AutoZubak.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message