News

Komentari 88

U Pulu po 'napušenu' pizzu: 'Hit je, a najviše je vole sportaši. Ne brinite, nećete imati nuspojave'

U Pulu po 'napušenu' pizzu: 'Hit je, a najviše je vole sportaši. Ne brinite, nećete imati nuspojave'

Majstor mijesi omiljeno jelo posebnim brašnom, zbog čega je okus pikantniji, a boja tijesta zelenkasta. Peče se na 380 stupnjeva i servira s dodacima po želji gurmana

Kanabis pizza koju smo ubacili u ponudu prije samo nekoliko dana postala je pravi hit u Puli. Najviše je vole jesti sportaši, ljudi koji aktivno brinu o svom zdravlju, a priznajem da su znatiželjni i ostali gosti kad na cjeniku pročitaju da je nudimo. Žele probati kakva je to pizza. Zasad smo jedini u Puli i Istri koji smo probili led s ovakvom vrstom, a pizzu kao takvu vole gotovo svi. Mi smo samo podigli to jelo na novu razinu, rekao nam je Matej Racan (25), mladi vlasnik pizzerije Papillon.

POGLEDAJTE VIDEOVIJESTI: 

Ta pizza, objašnjava gazda pizzerije, puno laganija od obične, ne pada teško na želudac, nema nikakvih “nuspojava”, prava je energetska bomba i može se jesti s namirnicama po želji. Šunka, gljive, pršut, salame, razno povrće..., lako se sljubljuju s pizzom. Tijesto koje Matej dobiva u originalnom pakiranju ideja je zapravo jednog porečkog inovatora i njegova dobrog prijatelja. On je Mateju predložio da privuče ljude nečim novim, drugačijim i neobičnim jer pizzerija, kako i sam kaže, ima na svakom koraku.

- Tijesto takve pizze napravljeno je od CBD brašna od konoplje. Ono je manje kalorično i zdravije od običnog na kojeg smo dosad navikli. Nutritivna vrijednost tog brašna je velika jer se u sjemenkama konoplje nalazi 20 aminokiselina, nekoliko vitamina i dobre masne kiseline. Sve je legalno u ovoj pizzi, nema nikakvog straha - kroz smijeh je rekao. Priznaje da tržište uvijek traži nešto novo, drugačije i bolje pa se zato bacio u biznis s “kanabis pizzama”, koje nudi uz ostale, i tvrdi da ove prve zadovolje i najistančanije nepce.

- Prije nego što sam otvorio Papillon, radio sam kao trgovački putnik u jednoj firmi za ugostiteljstvo i tad sam se upoznao s tim ugostiteljem iz Poreča, koji je također dugo imao svoju pizzeriju. Počeo je razvijati ideju o dobroj pizzi od konoplje još prije nekoliko godina i nije stao dok tijesto nije doveo do savršenstva. Koliko točno čega ide unutra, poslovna je tajna. Odokativno, u pizzu ide oko 80 posto brašna od sjemenki industrijske konoplje, a ostatak je brašno tipa 00 te malo oštrog. Tijesto je gušće i odlično miriše - odao je ugostitelj. Kaže da su zasad svi klijenti zadovoljni i vraćaju se po još. Boja tijesta je zelenkasta i ono je nakon pečenja mekanije od običnog.

- Da bi se osjetio puni okus, moj je prijedlog da se na pizzu ne stavlja previše namirnica, da ne bude pikantna, tek malo dobre šalše i sira i stvar je gotova. No svakom po želji - predlaže Racan. Takva pizza je tek desetak kuna skuplja od obične za srednju pa je cijena pristupačna svima. Jedna od tajni je i da se pizza od konoplje peče kraće od obične. Dok se “obična” peče oko 2,5 minuta u peći na drva, ovoj treba tek oko 1,5 minuta.

- Brzo je gotova, a dugo se uživa. Peć treba biti dobro zagrijana, na oko 380 stupnjeva i dobre ruke majstora pizze su itekako od velikog značaja. Da ne bude zabune, od Zavoda za javno zdravstvo imamo i izvještaj o ispitivanju tog brašna i sve je OK - rekao je na kraju.

Najčitaniji članci