Obavijesti

News

Komentari 170

U raljama siromaštva: Majka dvoje djece hitno treba posao

U raljama siromaštva: Majka dvoje djece hitno treba posao
1

Marina (35), majka dvoje djece (sin 8, kćerka 4 godine) te baka žive kao podstanari. Nemaju dovoljno novca za osnovne potrepštine, a kćer joj se od vlage razboljela

VIDEO

(Identiteti korisnika pomoći su skriveni ili izmijenjeni jer su obitelji zamolile da ih ne izlažemo dodatnoj društvenoj stigmi posebno radi zaštite djece. Za istinitost njihove životne priče i potrebu jamče udruge kojima smo medijski pokrovitelji. Zato ne tražimo novac već konkretne stvari koje im mogu pomoći. ) 

Pročitajte više o akciji 24anđeli

Pročitajte gdje i kako pomoći 

Njihovoj obitelji treba: 

  • drva za ogrjev
  • hrana
  • obuću za djecu (dječak broj cipela 37/38, djevojčica 30/31)  
  • igračke za djecu
  • biljni čajevi 

OBITELJ 2.

Sinu (8) seljenje najteže pada. Stalno pita kada ćemo se vratiti u našu kuću. Osjećam se krivom zbog toga, no ništa ne mogu učiniti, kaže majka Marina (35). Njezina je obitelj prije nekoliko godina kupila stan u Samoboru, no nisu znali da je pod hipotekom. Prije dvije godine su ih deložirali. Otada se sele. 

Suprug ne može dobiti hrvatske papire

Marina je nezaposlena kao i njezin suprug (27) koji je državljanin BiH, a hrvatske papire ne može dobiti sve dok ga netko ne zaposli za stalno. 

- Teško se stalno zaposliti našim državljanima, a kamoli ne stranim. Moj suprug zbog toga malo živi s nama, malo u Bosni - kaže Marina. 

Rublje peru na ruke

Ona i suprug imaju i kći (4), a s njima u domaćinstvu živi i baka (58). Žive od 1200 kuna socijalne pomoći i 600 kuna dječjeg doplatka. Baka je otišla u prijevremenu mirovinu i mjesečno prima 1600 kuna, a 1000 kuna od tog iznosa ode na kredit. Samo režije plaćaju 500 kuna.

- Režije su nam visoke pa rublje perem na ruke jer ako ih jedan mjesec ne platiš, drugi je gotovo. Jako nam je teško, često nemamo ni za hranu. Nekad bude stvarno katastrofa. Pomoć ne bih tražila da nam zaista nije potrebna - kaže Marina. 

Neimaština i brige uzele su svoj danak pa se razboljela.  

Zbog neimaštine i stresa se razboljela

- Stalno sam pod stresom, imam problema sa žučnim kamencima i moram na operaciju, ali su mi liječnici rekli kako ne mogu na operaciju jer mi bubrezi ne rade baš najbolje. Neki dan sam završila na Hitnoj, jetra mi je loša, a imam i problema s imunitetom - kaže. Sin ima poremećaj razvoja govora i jezika i ide u Suvag na vježbe. Kći ima problema s mokraćnim putevima, a razboljela se jer je kuća u kojoj su trenutno jako vlažna.

- Često mi dođe da plačem od muke. No nadam se da će jednog dana stvari doći na svoje. Htjela bi da bar suprug ili ja imamo nekakav posao jer bi nam bilo puno lakše. Od doma u Samoboru nismo odustali i nadam se da ćemo se jednog dana u njega vratiti.

Marinina obitelj treba drva za ogrjev, obuću za djecu i hranu. Dječak (8) nosi broj cipela 37/38. Djevojčica nosi obuću 30/31. Marina kaže kako joj trebaju biljni čajevi za izbacivanje vode iz organizma. Kaže i kako bi htjela obradovati djecu novim igračkama za Božić.

Ukoliko im želite pomoći javite se: 

Udruga Mali zmaj

mobitel: 092 1604 008

Adresa: 

Gjure Szaba 5

10000 Zagreb 

web stranica: http://www.malizmaj.hr/

Predaja donacija svaki dan od 17 do 18 sati

OBAVIJEST:  Zahvaljujemo svima koji su se javili i prije početka akcije. Zbog ograničenog skladišnog prostora molimo vas da nam ne nosite odjeću za odrasle i djecu osim ako nije navedeno. Hrana i kozmetika su uvijek dobrodošli. Pratite akciju na 24sata. U narednih nekoliko dana objavit ćemo lokacije i vremena prikupljanja pomoći u većim hrvatskim gradovima. Za sva dodatna pitanja obratite se udruzi Mali zmaj. Unaprijed hvala!  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 170
VIDEO

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi