Obavijesti

News

Komentari 1

U Rusiji porast umrlih, Turska i Poljska popuštaju s mjerama

U Rusiji porast umrlih, Turska i Poljska popuštaju s mjerama
1

Moskva, u kojoj je polovica zaraženih koronavirusom u Rusiji, najavila je da će se u ponedjeljak ponovno otvoriti neprehrambene trgovine, a stanovnicima dopustiti šetnju u određenom razdoblju dana

VIDEO

Rusija u petak bilježi rekordan porast smrtnih slučajeva, Indija najveći broj novooboljelih otkako je počela popuštati mjere, dok Turska od ponedjeljka otvara kafiće i restorane, a Poljska sredinom lipnja nogometne stadione za gledatelje.  

U Rusiji je u petak porastao broj smrtnih slučajeva na 232, rekordan dnevni broj umrlih, nakon što danima ta brojka nije prelazila 200, a vlasti su počele razmatrati popuštanje uvedenih mjera koje su nanijele štete gospodarstvu. 

Ne postoji dovoljno bočica za cjepivo protiv korona virusa
Ne postoji dovoljno bočica za cjepivo protiv korona virusa

Moskva, u kojoj je polovica zaraženih koronavirusom u Rusiji, najavila je da će se u ponedjeljak ponovno otvoriti neprehrambene trgovine, a stanovnicima dopustiti šetnju u određenom razdoblju dana. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Rusija je s 387.000 zaraženih treća najpogođenija zemlja nakon Sjedinjenih Država i Brazila, pokazuju podaci Sveučilišta Johns Hopkins. 

Indija pak bilježi porast novooboljelih otkako je zemlja počela popuštati mjere. Zaraženo ih je 7.466 u posljednja 24 sata, a umrlo je 175 zaraženih, što je ukupno 4.797 umrlih, te je po ukupnom broju smrtnih slučajeva Indija prestigla susjednu Kinu.

Unatoč porastu zaraza, Indija popušta mjere te ponovno uspostavlja zračni promet. 

Beba žirafa rođena na Baliju dobila je ime Korona po virusu
Beba žirafa rođena na Baliju dobila je ime Korona po virusu

U Turskoj se ponovno otvaraju džamije pa se diljem zemlje ponovno. nakon dva mjeseca, mogu održavati zajedničke dnevne molitve. One će se, međutim, odvijati na otvorenome, gdje vjernici mogu održavati fizičku distancu. Trebaju nositi masku i ponijeti vlastitu prostirku za molitvu. Ako je nemaju, dobit će u džamiji prostirku za jednokratnu upotrebu.

Turska od ponedjeljka ukida zabranu putovanja u 15 najpogođenijih provincija i gradova, uključujući glavni grad Ankaru i financijsko središte Istanbul. Mjera izolacije bit će na snazi samo vikendom. 

U ponedjeljak se ponovno otvaraju kafići, restorani, parkovi, bazeni, teretane i muzeji, a koncerti na otvorenom bit će dozvoljeni do ponoći. Noćni klubovi ostaju zatvoreni. Zaposlenici javnih službi vraćaju se na posao, a vrtići počinju s radom.

Stariji dijabetičari imaju veću šansu zaraze korona virusom
Stariji dijabetičari imaju veću šansu zaraze korona virusom

Domaći letovi trebali bi se nastaviti 4. lipnja. Turska bilježi od 160.000 zaraženih i gotovo 4.500 umrlih u pandemiji koronavirusa. 

Poljska će 19. lipnja omogućiti djelomičan povratak navijača na nogometne stadione, ali oni će moći popuniti maksimalno četvrtinu stadionskih kapaciteta, najavio je u petak premijer Mateusz Morawiecki nekoliko sati uoči nastavka poljske nogometne lige. 

Liga se nastavlja nakon 80 dana pauze zbog pandemije koronavirusa i do 19. lipnja utakmice će se igrati iza zatvorenih vrata. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1