Obavijesti

News

Komentari 20

U SAD-u veliki prosvjedi protiv razdvajanja obitelji migranata

U SAD-u veliki prosvjedi  protiv razdvajanja obitelji migranata
2

Predsjednik Trump je 20. lipnja potpisao izvršnu uredbu kojom ukida odvajanje obitelji ilegalnih migranata, ali u petak je oko 2000 djece od više od 2300 još čekalo roditelje

VIDEO

Stotine prosvjeda, velikih i malih odvijalo se u subotu Sjedinjenim Državama protiv migracijske politike Donalda Trumpa na kojima se zahtijevalo trenutačno spajanje djece i roditelja ilegalnih imigranata uhićenih na meksičkoj granici.

Jedan od velikih skupova održan je u parku pokraj Bijele kuće u Washingtonu, na kojem se okupilo više tisuća osoba svih dobi.

"Mi ne vjerujemo u granice, ne vjerujemo u zidove", rekao je jedan sudionik.

Preko zvučnika je odjekivala snimka plača jednog djeteta migranata dok traži roditelje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"To je loše prikriveni rasizam", rekla je jedna profesorica francuskog koja je došla iz Charlottesvilleu u Virginiji i zaključila da će "zlo zavladati ako ljudi ništa ne poduzmu".

Odvjetnica iz Washingtona, podrijetlom iz Meksika, kao i mnogi drugi došla je s malom djecom i naglasila da su oni "djeca imigranata, koji dovoljno dugo pridonose toj zemlji, pa bi i zemlja trebala početi njima pokazivati malo poštovanja".

"Obitelji moraju ostati zajedno" bio je slogan koji je prevladavao na prosvjedima u subotu. 

Slični prozori su se odvijali i u New Yorku, gdje se isticao slogan "Ukinite ICE", policiju za imigraciju. Zahtjev za ukidanjem te policije je sve popularniji među američkom ljevicom.

Zbog politike 'nulte tolerancije' u svrhu sprječavanja ilegalne imigracije u razdoblju od šest tjedana tijekom travnja i svibnja, 2000 djece razdvojeno je od svojih roditelja.

Predsjednik Trump je 20. lipnja potpisao izvršnu uredbu kojom ukida odvajanje obitelji ilegalnih migranata, ali u petak je oko 2000 djece od više od 2300 još čekalo roditelje. Maloljetnike su preuzeli domovi diljem zemlje, ponekad i više tisuća kilometara od mjesta gdje su zatočeni roditelji.

Savezni sudac iz San Diega u Kaliforniji odredio je vlastima rok od 30 dana za okupljanje obitelji i dva tjedna za djecu mlađu od 5 godina.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena
VELIKA VREMENSKA PROGNOZA

Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena

Povremeno će padati kiša, osobito od sredine dana kada će mjestimice biti i pljuskova, a ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi. Navečer će u gorju kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, piše DHMZ...