Obavijesti

News

Komentari 58

U Sloveniji osnovan pogrebni servis 'Plati danas, umri sutra'

U Sloveniji je osnovan prvi servis za pogrebne usluge koji se od klasičnih razlikuje po tome što svoj budući pogreb naručuju po vlastitom ukusu još žive osobe

VIDEO

U Sloveniji je osnovan prvi servis za pogrebne usluge koji se od klasičnih razlikuje po tome što svoj budući pogreb naručuju po vlastitom ukusu još žive osobe, te ga odmah plaćaju u gotovini ili u ratama, te tako obitelj oslobađaju budućih briga u najtežim trenucima.

Poduzeće punog naziva MPN, Moj pogrebni plan, tvrtka za osiguranje pogrebnih usluga, d.o.o. osnovala je i vodi istaknuta menadžerka Alenka Žnidaršič Kranjc, najpoznatija kao utemeljiteljica i direktorica prvog slovenskog privatnog mirovinskog fonda.

Ideju za organiziranje i planiranje pogreba unaprijed, kako kaže, dobila je od jednog stranog financijskog konzultanta koji je član upravnog odbora njenog mirovinsko-investicijskog fonda Prva group.

Iako je u dijelu javnosti njena poduzetnička inovacija dočekana s nešto sarkazma, poduzeće je već registrirano i dobilo porezni broj, te oglasima traži prve klijente.

U oglasnim porukama i na svojoj web-stranici, novi pogrebni servis upozorava da su pogrebni troškovi sve veći, dok oni jamče da će uplaćena sredstva osoba koji o svom odlasku s ovog svijeta razmišljaju odgovorno i ne misle time opterećivati obitelj pametno ulagati u investicijske fondove i tako ih uvećavati do dana njihove smrti.

Zato već sada oni koji s novim pogrebnim servisom sklope ugovor mogu planirati i platiti vlastiti pogreb po zajamčenim trenutnim cijenama na tržištu i uz pogrebnu ceremoniju koju unaprijed zažele i zapišu.

Za početak, nude tri paketa pogrebnih usluga, višeg, srednjeg i nižeg razreda.

"Za izvedbu i plaćanje pogreba brinemo mi i u tom je trenutku dovoljan telefonski poziv rodbine i obitelji. Izbor usluge, a time i cijene je racionalan, jer se ne odvija pod pritiskom teškog trenutka", navode u poduzeću Moj pogrebni plan.

Prema riječima osnivačice fonda, podzetnice  Alenke Žnidaršič Krajnc koja se bavi i poslovima osiguranja, te domovina za starije osobe, svoju je inicijativu pokrenula na osnovi iskustva iz drugih razvijenih zemalja, gdje se - kako tvrdi - za praksu angažiranja planera za vlastiti pogreb već odlučuje svaki dvadeseti čovjek stariji od 65 godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.