Obavijesti

News

Komentari 169

'Sobe su bile prljave, hodali su žohari, neki su dobili i plikove'

'Sobe su bile prljave, hodali su žohari, neki su dobili i plikove'
1

Zagrebački maturanti putovali su u Grčku. Nakon povratka opisali su stanje hotela u kojem su završili: Posteljina u hotelu bila je neoprana i imala krvave mrlje, a na pločicama su se nalazili tragovi ubijenih kukaca...

VIDEO

Kći me zvala iz Grčke u nekoliko navrata i žalila mi se na užasno prljave sobe u hotelu, da se vrijeme za ručak negdje izgubilo, da su neke destinacije koje su trebali razgledati jednostavno zaobiđene i da su umjesto razgledavanja Skoplja imali 10-minutnu šetnju po beogradskoj knez Mihajlovoj. Iako je njima bilo dobro samim tim što su na maturalcu, profesorima nije bilo nimalo zabavno i ogorčeni su zajedno s nama roditeljima, rekao nam je otac učenice zagrebačke Prirodoslovne škole Vladimira Preloga (podaci poznati redakciji).

Zbog niza propusta prije i tijekom samog maturalnog putovanja od 29. kolovoza 2018. do 04. rujna 2018., agenciji Alga travel koja je maturalac i organizirala, uputila je prigovor i izvještaj o maturalnom putovanju, u kojem su na šest stranica do detalja opisali horor koji su proživljavali.

Odveli ih u hotel 27 kilometara od Atene

Kako navode u izvješću, šest razrednih odjela 3. razreda na put su trebali krenuti 30. kolovoza. No, bez da se o tome konzultirala s ikim iz škole, agencija je datum polaska pomaknula na 29. kolovoz. Na popisu su nedostajali neki učenici, pojedincima su bili pogrešno navedeni podaci, što se uspjelo ispraviti. No, već na putu prema Grčkoj, od tri vodiča koja su krenula s njima, jedan je već u Novom Zagrebu napustio putovanje, a drugi vodič naizmjence bio čas u jednom, čas u drugom autobusu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No, u Anconi je i on napustio putovanje i vratio se u Zagreb jednim od autobusa. Budući da se i vozač vraćao u Zagreb, što su profesori saznali tek u Anconi ostali su samo na jednom vodiču, a u Igumenici ih je preuzeo autobus s grčkim vozačem i grčkim vodičem. Iako su prvu noć prespavali u hotelu Antoniadis u Kalambaki koji je bio korektan, dobili su novog vodiča i novi hotel. Umjesto u hotelu Achillion u centru Atene kako je bilo dogovoreno, došli su u hotel udaljen 27 kilometara.

- Bio je apsolutno nefunkcionalan i nije zadovoljavao niti jedan kriterij koji je škola tražila putem natječaja. Na recepciji hotela rekli su nam da hotel nema dokumente o kategorizaciji, a na internetskim stranicama našli smo da hotel ima dvije zvjezdice. Nje bilo dovoljno soba za sve nastavnike i učenike. Manji broj nastavnika i učenika smješten je u novom dijelu hotela, a ostali u starom dijelu. Higijenski uvjeti bili su na nevjerojatno niskoj razini. Posteljina je bila neoprana, imala je mrlje po sebi četke za wc bile su nečiste, na pločicama su se nalazili tragovi ubijenih kukaca, kade i tuš kabine bile su pune dlaka, po sobama su hodali žohari i još neki kukci, tuševi u tuš kabinama nisu radili, sve instalacije bile su neispravne, a školjke nisu imale daske za wc. Na koži jedne nastavnice javile su se plikovi uz intenzivni svrbež, zbog kojeg se u Zagrebu javila dermatologu i propisna joj je terapija - samo je dio  svjedočenja užasnutih profesora.

Agencija: Ispunili smo sve obveze

Za komentar svega navedenog upitali smo agenciju Alga travel koji su se o svemu očitovali preko odvjetničkog društva:

Alga travel je upoznata s prigovorima roditelja učenika škole te je na svaki prigovor pojedinačno i odgovorila. U vezi navedenog ističemo da su Algi travel dostavljeni «šprancirani» prigovori koji ne odgovaraju istini.

Alga travel je ispunila sve obveze po Ugovoru o organiziranom putovanju.

Hotel u kojem su bili smješteni učenici škole u cijelosti odgovara natječajnim kriterijima, a u istom hotelu prethodno su bili smješteni učenici drugih škola i nikada nije bilo kakvih  primjedbi vezano za smještaj ili usluge hotela.

Alga travel nema saznanja da bi bilo tko imao bilo kakve zdravstvene probleme za koje bi bio odgovoran hotel ili organizator putovanja.

Treba naglasiti da je Alga travel na svoj trošak osigurala učenicima povratak koji bi inače kasnio radi štrajka grčkih brodarskih kompanija iako je bio već plaćen povratak učenika brodom, sve kako bi se učenici sigurno i pravodobno vratili kući u Hrvatsku.

S obzirom da je Alga travel prvi put nakon nakon više od deset godina izabrana na natječaju koji je redovito dobivala samo jedna agencija, navodno povezana s ravnateljem škole, Alga travel smatra da je ova akcija usmjerena na diskreditiranje i povredu profesionalnog ugleda kako bi se protupravno onemogućilo Algu travel u daljnjem sudjelovanju u natječajima i nanijelo joj imovinsku štetu velikih razmjera.

Indikativno je i da su «šprancirani» prigovori pisani 11. kolovoza 2018., a samo putovanje je bilo od 31. kolovoza do 4. rujna 2018., dakle skoro mjesec dana nakon napisanih prigovora. To dovoljno govori o organiziranoj akciji utemeljenoj na neistinama o čemu će Alga travel obavijestiti policiju i nadležno državno odvjetništvo te poduzeti i druge potrebne radnje za zaštitu svojih prava i interesa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 169
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a