Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U splitskom KBC-u vrištali od straha: Stigli nepozvani 'gosti'

Tu su neugodnost odmah riješile nadležne službe, ali kako su blavori ušli u bolničke prostore, to nitko ne zna. Pretpostavlja se da su ušli tijekom izmjene prozora za vrijeme energetske obnove

Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL/Wikimedia

U Klinički bolnički centar na Firulama nedavno su došla i dva vrlo neobična "pacijenta" - blavori, zmijoliki neotrovni gušteri. 

Pojavili su se u prostorima koji su namijenjeni pacijentima i medicinskom osoblju, najvjerojatnije tijekom izmjene prozora za vrijeme energetske obnove ovog KBC-a, javlja Slobodna Dalmacija

Jedan od njih pronađen je na Jedinici za anesteziologiju i intenzivno liječenje, dok je drugi "svratio" na Odjel fizikalne terapije. Kad ih je primijetilo bolničko osoblje, prvo su se prolomili vriskovi, a zatim su sve prijavili nadležnima.

- Tu su neugodnost odmah riješile nadležne službe, ali kako su gušteri ušli u bolničke prostore, to doista nitko ne zna - potvrdio je dr. Ivo Jurić, ravnatelj KBC-a Split. 

Osim guštera, u KBC-u se češće mogu primijetiti glodavci, odnosno miševi i štakori, uglavnom u podrumskim prostorijama. 

- Zbog tih pojava redovito obavljamo deratizacijske radove. Mogu reći da situaciju s "pantaganama" držimo pod kontrolom - naglasio je ravnatelj bolnice. 

Osim životinjskog svijeta, u KBC-u ponekad zna i "zavonjati" toliko jako da je rad i život u bolničkim prostorijama skoro pa nemoguć. Tako su se nedavno pacijenti i osoblje žalili na neugodan miris koji je dolazio iz podrumskih prostorija, ponajprije ispod prostorija na Psihijatriji, Fizikalnoj terapiji i Klinici za nuklearnu medicinu. Nakon potrebnih pregleda, ispostavilo se da je izvor neugodnog mirisa puknuta cijev, a problem je bio odmah riješen. 

 

Možda vas zanima i ovo:
Message