News

Komentari 0

U Splitu i dalje zamućena voda

U Splitu i dalje zamućena voda

Situacija u vodoopskrbnom sustavu se kontinuirano prati i o svim promjenama potrošači će biti pravovremeno obaviješteni putem službenih medija ili web stranice, rekli su u ViK- u

U Splitu i široj okolici i danas je na snazi mjera preporuke prokuhavanja pitke vode, a gradska tvrtka Vodovod i kanalizacija (ViK) Split cisternama raznosi vodu za građane po kvartovima i okolnim mjestima, doznaje se u ViK- u.

Ističu kako mjera preporuke prokuhavanja vode važi za malu djecu do tri godine života te za starije i osobe oslabljenog imuniteta. Kazali su i da su sva dosadašnja ispitivanja pokazala da je voda kemijski i mikrobiološki ispravna, dok je parametar zamućenosti još uvijek povećan.

- Situacija u vodoopskrbnom sustavu se kontinuirano prati i o svim promjenama potrošači će biti pravovremeno obaviješteni putem službenih medija ili web stranice ViK- a. Zbog svega je organizirana alternativna vodoopskrba putem autocisterni i vodospremnika - rekli su u ViK- u.

Pitka voda se dijeli u Splitu, Podstrani, Solin, Klisu, Kaštelima, Trogiru i Segetu. Do zamućenja vode došlo je prije dva dana kada je na širem splitskom području nezaustavljivo padala kiša koja je po gradovima i mjestima izazvala bujice i poplave. Slično vrijeme se očekuje i u nedjelju.

Najčitaniji članci