Obavijesti

News

Komentari 0

U Splitu policija uhitila Slavena Žužula i pretresla mu je stan

U Splitu policija uhitila Slavena Žužula i pretresla mu je stan
1

Suvlasnika Skladgradnje Slavena Žužula su odveli na ispitivanje u Uskok navodno radi skupo naplaćenih poslova s Brodosplitom kao i zbog fiktivnih putnih naloga

VIDEO


Splitska policija je u četvrtak ujutro po nalogu USKOK-a uhitila suvlasnika Skladgradnje Slavena Žužula, člana uprave Brodosplita Domagoja Klarića, Gorana Vukasovića savjetnika u škveru i Josipa Poljaka financijskog direktora Skladgradnje. Policija ih sumnjiči za kaznena djela iz sfere gospodarskog kriminaliteta kojima su tijekom 2005. i 2006. godine oštetili splitski škver i državni proračuna za deset milijuna kuna. Istražni sudac izdao je nalog za pretres njihovih stanova, a prema prvim informacijama nije pronađena inkriminirajuća dokumentacija. Tijekom poslijepodneva četvorka će biti privedena istražnom sucu. Budući da je krim obrada još u tijeku ne zna se uz kakve će kaznene prijave biti privedeni. Moguće prijave obuhvaćaju pranje novca, zlouporabu položaja i zaključivanje štetnih ugovora. 

Žužul se ne osjeća krivim

Žužulova tvrtka već petnaestak godina za Brodosplit obavlja poslove antikorozivne zaštite. Povod uhićenjima je sumnja da su privedeni zajednički dogovorili prekomjerno plaćanje usluga Skladgradnje. Neslužbeno se spominju i fiktivni putni nalozi te terenski dodaci. Žužul je policijskim istražiteljima kazao da se ne osjeća krivim, jer je sve radio po zakonu. Tvrtka imotskih poduzetnika u splitskom brodogradilištu ima 150 svojih radnika zaposlenih na antikorozivnoj zaštiti i bojanju. Prema neslužbenim podacima Žužuli su prošle godine u Brodosplitu zaradili 20 milijuna, a u Brodotrogiru 37 milijuna kuna. Braća Žužul su u biznis s Brodosplitom ušla polovicom devedesetih godina, kada su izrađivali i montirali brodske sekcije. Unosniji posao bojenja i antikorozivne zaštite su dobili za vrijeme SDP-ove Vlade koja ih je favorizirala među ostalim kooperantima. 

Bio u pritvoru zbog bojanja tunela

Krajem prošle godine Slaven Žužul je u pritvoru proveo par mjeseci zbog afere HAC i preskupog bojanja tunela. Iz pritvora je pušten nakon što je državi osigurao jamstva na 22 milijuna kuna, koliko je bila procijenjena šteta sklapanjem ugovora sa Skladgradnjom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.