Obavijesti

News

Komentari 38

U srcu Zagreba, u Tkalčićevoj ulici već danima teku fekalije

U srcu Zagreba, u Tkalčićevoj ulici  već danima teku fekalije

Ljetne temperature izmamile su ljude na terase kafića i restorana u omiljenoj Tkalčićevoj ulici u Zagrebu. A samo 200-injak metara dalje je potok fekalija

U jednoj od glavnih turističkih ulica u središtu Zagreba, u Tkalčićevoj, već danima teku fekalije. Vlasnici restorana i kafića u neposrednoj blizini kažu da im je nakon višegodišnjih prepiski i prepirki s Gradom, sada zbilja prekipjelo, donosi RTL

Ljetne temperature izmamile su ljude na terase kafića i restorana u omiljenoj Tkalčićevoj ulici u Zagrebu. Prvi turisti već su zakoračili u turističku sezonu. No, pitanje je bi li sjeli i popili kavu, a kamoli nešto pojeli 200-tinjak metara dalje. I to uz potok fekalija koji teče sve do šetnice uz Tkalču, kroz Kožarsku ulicu, iz susjedne Radićeve ulice.

Problem se ne riješava već dvije godine

- Državne, odnosno Gradske institucije se pozivaju da je ovo privatni problem, a ja kažem da to nije privatni problem već da je to javni problem odnosno da je to na javnoj površini grada Zagreba. Problem je to što je pukla kanalizacijska cijev koja se slijeva iz Radićeve. Međutim, trebalo bi se prokopati ovaj dio koji je privatni, a koliko ja znam gospođa živi u inozemstvu i nije ju baš briga i to stoji već dvije godine neriješeno - rekao je jedan od vlasnika restorana.

Nadležne institucije tvrde da je javni kanal ispravan i funkcionalan te da je problem isključivo u vlasnici.

Prebacivanje odgovornosti

Utvrđeno je da se radi o problematici na internoj odvodnji privatne parcele objekta Radićeva ulica 40, u vlasništvu gospođe s većinskim boravištem u Švicarskoj koja nije susretljiva za rješavanje istoga.

Problem je to s kojim se ugostitelji, ali i građani, nose već godinama, ali sada im je fekalija i smrada dosta. Više ne znaju kome bi se obratili. Iz Vodoopskrbe i odvodnje odgađaju popravak cijevi, a dolazili su i radnici Čistoće te komunalni redari.  A dok se odgovornost prebacuje - ugostitelji će se nastaviti crvenjeti pred gostima uz potok fekalija u centru metropole.