Obavijesti

News

Komentari 99

Koalicija Možemo! slavi dobar rezultat, ori se 'Zagreb je naš'

Koalicija Možemo! slavi dobar rezultat, ori se 'Zagreb je naš'
13

Lijevo-zelena koalicija, koju čine istoimena platforma, Nova ljevica, Radnička fronta, ORaH, Zagreb je naš! i Za grad prve rezultate izbora dočekali su u zagrebačkom MSU, gdje se nadaju nekolicini mandata

VIDEO

Po izlaznim anketama koje je objavila RTL televizija, HDZ je osvojio 62 mandata, Restart koalicija 43, Škorin Domovinski pokret 14 mandata, Most 9 mandata, Možemo! koalicija 8 mandata, stranka Dalije Orešković 3 mandata, a HNS jedan mandat. Ankete je proveo Ipsos puls, no po prvim nepotpunim rezultatima izbora, malog uzorka doduše, brojke su nešto drugačije. Prema dosadašnjim rezultatima DIP-a na malom uzorku, HDZ osvaja 68 mandata, Restart koalicija 42, Domovinski pokret 15 mandata, Most 8, Možemo! za sad ima 6 mandata, Pametno 2 mandata, Reformisti i HNS po jedan mandat.

Pratite emisiju Izbori 2020 - Izborna noć na 24sata

Po prvim rezultatima izlaznih anketa zeleno-lijevi saborski klub zastupnika uskoro bi mogli činiti Tomislav Tomašević, Sandra Benčić, Damir Bakić, Urša Raukar Gamulin (iz I. jedinice), Nataša Hlaban (iz III. jedinice), Danijela Dolenec (VI.), Rada Borić (VII.) te Katarina Peović (iz VIII.), no prvi rezultati DIP-a ne daju im toliko mandata.

U svakom slučaju, u MSU-u se ori 'Zagreb je naš', a rezultati su malo primirili atmosferu, nakon što su ih izlazne ankete oduševile. i dalje postoji veliko zadovoljstvo u stožeru.

POGLEDAJTE JAVLJANJE UŽIVO IZ STOŽERA: 

- Imali smo tako dobru kampanju, građani su se odazvali i pogotovo u Zagrebu pokazali da imamo novu ljevicu. Ne možemo biti zadovoljni rezultatima generalno jer se sprema crni scenarij za Hrvatsku. Mladi su prepoznali da smo autentični, punog srca, borbeni, nema drugog objašnjenja. Shvatili su da nismo parolaši, da nas ne zanimaju fotelje nego da želimo pristojno društvo - rekla nam je Ivana Kekin iz Možemo!.

Na listi te platforme je i njezin suprug, pjevač Hladnog piva Mile Kekin.

- Godinama sam politički aktivan i zato mislim da u mom slučaju građani nisu u tome vidjeli nekakvu estradizaciju i priklanjanja slična onima kakva smo negdje drugdje gledali. Reakcije koje sam dobio mahom su pozitivne - rekao je Mile.

Zagreb: Oduševljenje u stožeru koalicije Možemo! nakon objave izlaznih anketa

- Građani su pokazali da možemo i drago mi je da u drugoj izbornoj jedinici Bandić nije prošao. To samo govori da za godinu dana na lokalnim izborima je Zagreb naš. Moramo pričekati rezultate DIP-a. Rezultat od osam mandata vrlo je lijep, ali pričekajmo - rekao nam je Vilim Matula.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Vilim Matula iz Možemo! 00:45

Zeleno-lijeva koalicija Možemo!, koju čine istoimena platforma, Nova ljevica, Radnička fronta, ORaH, Zagreb je naš! i Za grad prve rezultate izbora čeka u svojem stožeru, koji se nalazi na platou Muzeja Suvremena Umjetnosti. U 18 sati počeli su se okupljati ljudi, kako kandidati s liste tako i gosti, a očekuju se tristotinjak ljudi. Vlada odlično raspoloženje, a svi su zadovoljni rezultatima. Pije se najviše pivo iako šank nije otvoren, atmosfera je opuštena i vesela te je jako puno mladih. Svi koje smo pitali su vrlo pozitivno iznenađeni.

POGLEDAJTE SLAVLJE U STOŽERU:

Pokretanje videa...

Možemo stožer 01:33

- Hvala svima koji su glasali za nas. Možemo obećati da parlament nakon ovog više neće biti isti - izjavila je Sandra Benčić iz koalicije, koja je na pitanje s kime bi mogli u koaliciju rekla da će o tome razgovarati sutra, ali i da još čekaju službene rezultate. 

Na Twitteru se oglasio i Bojan Glavašević.

Na ulazu se dijele maske i dezinficiraju se obavezno ruke. Hrane u stožeru koalicije Možemo! neće biti, a što se tiče pića postoje šankovi i ono se plaća.

 

Srića: Pozivam Bernardića da podnese ostavku, ovo je debakl
Srića: Pozivam Bernardića da podnese ostavku, ovo je debakl

Po svim predizbornim anketama koalicija bi trebala dobiti nekoliko mandata, a mnogi ih najavljuju kao potencijalno iznenađenje ovogodišnjih izbora, desetih po redu parlamentarnih izbora u Hrvatskoj od osamostaljenja. 

POGLEDAJTE VIDEO IZ STOŽERA: 

Pokretanje videa...

Možemo stožer 00:42

Tomislav Tomašević, Katarina Peović, Rada Borić, Mile i Ivana Kekin te drugi istaknuti članovi koalicije posjetili su tijekom dana svoja glasačka mjesta u Zagrebu i obavili građansku dužnost.

Zagreb: Rada Borić glasovala na parlamentarnim izborima

Uživo iz stožera Možemo! koalicije: 

  • 18:45 Pratite uživo, uskoro objavljujemo izlazne ankete!
  • Glasanje traje do 19 sati, kad će biti objavljene prve izlazne ankete.
  • Prve nepotpune rezultate DIP će objaviti u 21 sat, a potom će ih ažurirati svakih 15 minuta
  • U sabor se bira 151 zastupnik, od čega 140 u deset izbornih jedinica u Hrvatskoj, tri iz dijaspore, dok će osam mjesta pripasti nacionalnim manjinama. 
  • Pravo glasa ima 3 milijuna i 860 tisuća birača u Hrvatskoj i inozemstvu, koji će glasati 6999 biračkih mjesta
  • U 7 sati otvorena su birališta diljem Hrvatske na 10. parlamentarnim izborima od samostalnosti. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa