News

Komentari 5

U strahu od napada: Francuska je pojačala mjere sigurnosti

U strahu od napada: Francuska je pojačala mjere sigurnosti

Francuska provodi "preventivna uhićenja" i prati kako se postavljaju betonske zapreke na božićnim sajmovima jer se boji napada islamističkih poput onoga u Berlinu

Francuska provodi "preventivna uhićenja" i prati kako se postavljaju betonske zapreke na božićnim sajmovima jer se boji napada islamističkih poput onoga u Berlinu u ponedjeljak.

Glasnogovornik vlade rekao je da su kontaktirali organizatore božićnih sajmova kako bi provjerili sve sigurnosne mjere, uključujući provjeru prtljage, nakon napada u Berlinu, u kojem je poginulo 12 ljudi.

Francuska se jako boji napada islamista koji su u zadnje dvije godine ubili više od 230 ljudi u toj zemlji, zbog čega je već više od godinu dana na snazi izvanredno stanje.

Glasnogovornik vlade Stephane Le Foll rekao je da se preventivna uhićenja provode kako bi se izbjegli "svi rizici napada i organizacije napada", ne ulazeći u brojke.

"Sve je poduzeto kako bi se otklonilo rizike", rekao je novinarima.

Glasnogovornica vlade Johanna Primevert kazala je da će kod mjesta bogoslužja biti raspoređeni vojnici koji će se pobrinuti da božićni blagdani proteknu u miru.

Najčitaniji članci