Obavijesti

News

Komentari 21

U strahu usmrtio brata zbog kojeg je spavao u štaglju

U strahu usmrtio brata zbog kojeg je spavao u štaglju
1

Stjepan Šarko spavao je u obližnjem štaglju, a od maltretiranja je imao halucinacije u kojima je vidio brata Josipa kada ovog nije bilo nigdje u blizini

VIDEO

Stjepan Šarko nije ubio svog brata Josipa, već ga je usmrtio nakon što je doveden, bez svoje krivnje, u stanje jakog straha. Presudila je tako u četvrtak sutkinja Županijskog suda u Varaždinu Božica Mišak, oslobodivši nakon mučnog suđenja Stjepana Šarka optužbi da je na Martinje prošle godine u Rijeci Voćanskoj u Varaždinskoj županiji nožem ubio svog starijeg brata Josipa.

Nije imao kamo pobjeći

Ipak, Stjepan Šarko nije oslobođen svih optužbi te je zbog ranjavanja susjeda Stjepana Evačića proglašen krivim i osuđen na godinu dana zatvora. Kako je toliko vremena proveo u pritvoru, sutkinja je naložila da ga se odmah pusti na slobodu.

Podsjetimo, cijeli je događaj i suđenje zapravo otkrilo obiteljsku dramu i tragediju u kojoj se malo-pomalo razotkrivalo da je Stjepan zapravo bio dugogodišnja žrtva brata Josipa, koji ga je psihički i fizički zlostavljao. I ne samo njega nego svakoga tko bi mu se našao na putu, a o čemu svjedoči policijsko izvješće PP Ivanec.

Josip je bratu Stjepanu prijetio da će ga sasjeći na komadiće i ispeći u peći, da će ga staviti pod lišće neka trune, tukao ga je i toliko ga zlostavljao da je Stjepan čak uredio ležaj u obližnjem štaglju. Zbog maltretiranja i halucinacija u kojima je vidio Josipa čak i kada ga nije bilo, potražio je i psihijatrijsku pomoć. No, zlostavljanje se nastavilo, a nesretni Stjepan nije imao kamo pobjeći od nasilnog brata. Na Martinje prošle godine dogodio se krvav obračun, zbog kojeg Stjepan danas žali.

Nije konfliktna osoba

Sutkinja je u obrazloženju oslobađajuće presude kazala kako je cijeli događaj imao nekoliko dijelova.

– Prvo vas je brat napao i istjerao iz kuće i vi ste otišli. Nakon toga krenuo je za vama s nožem u ruci i zaprijetio vam riječima: “Vidjet ćeš ti svoga boga.” Kad vas je sustigao, izbili ste mu štapom nož iz ruke te ga uzeli i uboli. Sud misli da ste prekoračili nužnu obranu, no zbog činjenice da se sve događalo u stanju jake prepasti, o čemu je svjedočio i vještak psihijatar, nema krivnje – obrazložila je sutkinja Božica Mišak obraćajući se Stjepanu Šarku te dodavši da misli da je u istom stanju bio kada je ubo susjeda Stjepana Evačića.

– Zbog tog stanja, činjenice da ste bili blago alkoholizirani te da niste konfliktna osoba i niste ranije kažnjavani, kao i drugih razloga, dana vam je minimalna kazna zatvora od godinu dana i mjera psihijatrijskog liječenja – objasnila je sutkinja, na kraju dodavši kako vjeruje da će Šarko znati, kao i prije, potražiti pomoć psihijatra iako je kaznu već izdržao i sada je slobodan čovjek.

>>> Stjepan Šarko je usmrtio svog brata 'u stanju jake prepasti'




Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...