Obavijesti

News

Komentari 59

'U tijeku je repatrijacija 23 naša državljana iz Gaze. Policija radi svoj posao, spremni su na sve'

'U tijeku je repatrijacija 23 naša državljana iz Gaze. Policija radi svoj posao, spremni su na sve'

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova je podiglo razinu budnosti i sigurnosti u veleposlanstvima, poručio je ministar Gordan Grlić Radman govoreći o sigurnosnoj situaciji nakon rata koji bijesni na Bliskom istoku

VIDEO

Prisjetili smo se na sastanku koalicije da je upravo danas sedam godina Vlade na čelu s Andrejem Plenkovićem. U ovim vrlo izazovnim godinama u kojima je bila pandemija, ruska agresija na Ukrajinu koja još traje, u kojima sada svjedočimo i ratu na Bliskom istom, Hrvatska je unatoč svemu tome napredovala i to napredovanje se može objektivizirati s pokazateljima, istaknuo je predsjednik HDZ-ova Kluba zastupnika Željko Reiner nakon sastanka parlamentarne većine u Banskim dvorima. 

Jedan od tih pokazatelja je, naveo je, činjenica da je 2016. udio u vanjskom dugu bio 80 posto, a da je danas 60,7 posto. 

- Da nam je to netko rekao prije nekoliko godina, pa čak i bez korone, ne bismo sami vjerovali. Danas smo u Saboru imali i raspravu o rebalansu proračuna koji se radi zbog toga da bi se podigao standard građana, da bi se pariralo inflaciji, koja nije fenomen samo Hrvatske nego u svim europskim državama, da bi se ostvario peti paket pomoći građanima, da bi se uveo inkluzivni dodatak za 147.000 osoba s invaliditetom, da bi se povećali dječji doplatci i opseg onih koji imaju pravo na dječji doplatak na preko 511.000 djece, da bi se kompenzirao gubitak svinjogojcima... - naveo je Reiner. 

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman izvijestio je u kontekstu sukoba na Bliskom istoku kako se u Gazi trenutno nalazi 23 naših državljana.

Policiji u Beču pomagat će vojska: Austrija zbog straha od terorizma uvodi narančasti kod
Policiji u Beču pomagat će vojska: Austrija zbog straha od terorizma uvodi narančasti kod

- Naših oboje veleposlanika u Izraelu i Egiptu uključeni su u njihovu repatrijaciju, trebaju proći uz dozvolu Izraela i Egipta izraelsko-egipatsku granicu, a onda će uslijediti njihova repatrijacija i dolazak u Hrvatsku, kao što je to učinjeno za svih 270 hrvatskih državljana iz Izraela, odnosno tri skupine hrvatskih hodočasnika - istaknuo je.

Govoreći o sigurnosnoj situaciji i strahu od terorizma koji se širi Europom, zbog kojeg brojne države uvode unutarnje kontrole na granicama i dižu sigurnosne razine upozorenja o opasnosti, Grlić Radman je istaknuo kako je Ministarstvo unutarnjih poslova spremno na sve scenarije.

- Ovaj vojni sukob se reflektira na sigurnost EU i država članica, vidjeli smo brutalno ubojstvo dvoje švedskih državljana u Bruxellesu i svaka država putem vlastite nacionalne sigurnosti nastoji podignuti razinu budnosti i opreza, naravno, i mi. Ministarstvo europskih i vanjskih poslova je podiglo razinu budnosti i sigurnosti u diplomatsko-konzularnim predstavništvima. Treba biti doista oprezan kada je u pitanju terorizam, on nema nacionalni karakter i sve institucije u EU i svakoj državi moraju biti spremne u toj borbi kako bi sigurnost građana bila zajamčena. Hrvatska policija radi svoj posao, Ministarstvo unutarnjih poslova je spremno na sve moguće scenarije, tako da hrvatski građani mogu biti sigurni - poručio je. 

Upitan za bivšeg kolegu, ministra graditeljstva Ivana Paladinu protiv kojeg je otvorena istraga, kazao je kako o tome ne zna ništa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 59

VIDEO

Neutješna supruga i majka: 'Da mi je samo pet minuta da se zauvijek oprostim od njih...'
TUGA U KRIŽEVCIMA

Neutješna supruga i majka: 'Da mi je samo pet minuta da se zauvijek oprostim od njih...'

Dragutin i Tomislav Višak zabili su se Audijem u kamion u Italiji. Obitelj i prijatelji su shrvani. Istraga i dalje traje, a pogrebnici čekaju dozvole da ih prevezu u Hrvatsku