Obavijesti

News

Komentari 158

Utajio porez? Policija je izdala nalog za Pripuzovo uhićenje

Utajio porez? Policija je izdala nalog za Pripuzovo uhićenje
2

Koliko sam uspio shvatiti, sumnjaju na utaju poreza. Odnosno, da je izdavanjem fiktivnih računa izvlačio novac iz CIOS-a i izbjegavao plaćanje poreza na promet, kaže Pripuzov odvjetnik

VIDEO

Od ranog jutra u Zagrebu su u tijeku pretresi u kući Petra Pripuza, poznatog poduzetnika i suvlasnika CIOS-a.

- Policija je danas u šest ujutro u bolnici Petru Pripuzu predala rješenje o uhićenju, a potom su uslijedile pretrage njegova doma i CIOS-a. Kad to završe i preda se spis sucu istrage, on će odlučiti hoće li donijeti rješenje o istražnom zatvoru, rekao je za 24sata Pripuzov odvjetnik Anto Nobilo.

Dodaje kako pouku o pravima još nije dobio pa ne zna detalje za što sumnjiče Pripuza.

- No, koliko sam uspio shvatiti, sumnjaju na utaju, odnosno izbjegavanje plaćanja poreza. Odnosno, da je izdavanjem fiktivnih računa izvlačio novac iz CIOS-a i izbjegavao plaćanje poreza na promet - kazao je Nobilo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Unutar godinu dana policija je prikupila više od 100 tisuća stranica dokumentacije iz CIOS-a, jer je CIOS od pet ili šest tvrtki kupovao otpad u vidu starih automobila i sličnog otpada na što je uredno plaćen PDV. Te su tvrtke gotovinom plaćale ljudima koji se bave sekundarnim sirovinama, međutim policija tvrdi da su to bili fiktivni računi i da su na taj način izvlačili gotovinu iz CIOS-a da bi izbjegli plaćanje poreza - kazao je Nobilo.

Dodao je da je, s druge strane, CIOS dokazivao da je sva ta roba fizički zaprimljena, prevezena, obrađena te dalje prodana čeličanama i željezarama.

- Vidjet ćemo tijekom postupka kako će se stvar rasplesti. Iz CIOS-a tvrde da se radilo o realnom poslu i realnim fakturama, a policija da se radi o fiktivnim fakturama - zaključio je Nobilo.

Napomenuo je kako Pripuza nisu još uhitili, budući da se on trenutno nalazi na liječenju u bolnici, jer je nedavno bio na operaciji srca.

Doznajemo kako je istragom obuhvaćeno još 12 ljudi.

Pripuz je zajedno sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem optužen i u aferi Agram zbog sumnjivih poslova njegove tvrtke s gradom, no ta optužnica još nije sudski potvrđena.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 158
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji