Obavijesti

News

Komentari 719

U transportnim hladnjacima u Zagreb stiglo 'korona cjepivo'

U transportnim hladnjacima u Zagreb stiglo 'korona cjepivo'
4

Mjeseci cjepljenja su pred nama. Cjepivo će biti besplatno i dobrovoljno, a stručnjaci kažu da ćemo se kao društvo zaštiti ukoliko 70 posto stanovnika bude cijepljeno...

Jutros oko 6 sati, transportnim hladnjacima iz Bruxellesa stiglo je cjepivo u Hrvatsku. Prve doze stigle su transportnim hladnjacima u Zavod za javno zdravstvo. Razvozit će se zatim u sve županije.

Cijepljenje počinje sutra, u nedjelju, a prvi će se cijepiti štićenik Doma za starije Trešnjevka.

Njihovi roditelji su na prvoj crti obrane: 'Mama, svaki dan se molim da se vratiš kući zdrava'
Njihovi roditelji su na prvoj crti obrane: 'Mama, svaki dan se molim da se vratiš kući zdrava'

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, doc. Krunoslav Capak i koordinatori distribucije, dočekali su danas u 6 sati ujutro prvih 9750 doza cjepiva protiv koronavirusa tvrtke Pfizer-BioNTech. Cjepivo se mora skladištiti na temperaturi od -70 stupnjeva, a sutra, 27. prosinca, će krenuti u distribuciju po županijama.

Prema riječima doc. Krunoslava Capaka, ovo je najvažniji događaj od početka pandemije. Od sutra krećemo s cijepljenjem najugroženijih skupina stanovništva na čitavom teritoriju Republike Hrvatske. Cjepivo se sutra distribuira županijskim zavodima koji će organizirati cijepljenje korisnika domova za starije, zdravstvenog osoblja koje radi s covid cjepivom i djelatnika hitne medicine. kako dalje navodi, Zza sada to je simbolična količina cjepiva koje se dostavlja svim zemljama članicama EU čime počinju Europski dani cijepljenja 27., 28. i 29. prosinca. Nakon toga svakog tjedna nam stižu nove doze što očekujemo sukladno planu cijepljenja. Pozivamo sve građane da se odazovu cijepljenu sukladno našem sloganu „Misli na druge – cijepi se“.

Više o korona virusu u Hrvatskoj i svijetu pročitajte OVDJE.