Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U tunelu užasa: GSS je 2012. spasio radnike hidroelektrane

Radnici su tada čišćenje i pjeskarenje izvodili iz košare koja se pokvarila te su ostali zaglavljeni na dubini od oko 60 metara, točnije na četvrtini 240 metara duboke cijevi

Foto: HGSS
4 komentara

Dramatična situacija u hidroelektrani Plat kad Dubrovnika, gdje su tri radnika nestala nakon požara i eksplozije u četvrtak ujutro, nije prva akcija spašavanja u toj hidroelektrani.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kako je 2012. pisao dubrovnik.net, radnici su tada izvodili radove na održavanju vertikalne čelične cijevi, koja dovodi vodu na turbine hidroelektrane. Čišćenje i pjeskarenje izvodili su iz košare, na kojoj je došlo do tehničkog kvara te su ostali zaglavljeni na dubini od oko 60 metara, točnije na četvrtini 240 metara duboke cijevi.

Foto: HGSS

Nakon bezuspješnog pokušaja da poprave košaru, radnici su pozvali pomoć preko Centra 112. Na teren su tada otišla šestorica spasitelja HGSS-a. Foto: HGSS

Zbog velike količine prašine u skučenom prostoru, spasitelji su morali koristiti i maske za disanje, no na kraju su uz pomoć tehnike protuutega svi radnici izvučeni na sigurno. Srećom, tada su svi su prošli bez ozljeda.

Foto: HGSS

Možda vas zanima i ovo:
Message