Obavijesti

News

Komentari 0

U Umagu se gradi zgrada s 84 POS stanova, imat će šest etaža

U Umagu se gradi zgrada s 84 POS stanova, imat će šest etaža

Polaganjem temeljnog kamena u Umagu je u utorak počela izgradnja četvrte zgrade iz programa poticane stanogradnje (POS) s 84 stana. Očekuje se da će se krajem 2022. godine u nju useliti 250 građana

VIDEO

Kako je rekao državni tajnik Željko Uhlir, dosad je u Hrvatskoj izgrađeno 8350 takvih stanova, u što je država uložila 1,1 milijardu kuna.

Izgradnja zgrade u Umagu će trajati 540 dana te se očekuje da će se krajem 2022. godine u nju useliti 250 građana Umaga, koji će, kako je istaknuto, "zakoračiti u novo poglavlje svojeg života i riješiti jedno od najvažnijih životnih pitanja". 

Nova POS-ova zgrada gradi se na čestici površine 6601 metar četvorni, imat će šest nadzemnih etaža, dva zasebna ulaza, dva stubišta i dva dizala.

- Grad Umag posebnu pažnju pridaje upravo svojim mladim sugrađanima i njihovim obiteljima. Četvrtom po redu zgradom u okviru programa društveno poticane stanogradnje na najbolji način potičemo razvoj demografije u našem gradu te podižemo kvalitetu života svoje zajednice - rekao je gradonačelnik Vili Bassanese.

Dodao je kako je projekt stanova za mlade obitelji ponajprije razvojan i poticajan društveni program čija je vrijednost iznimno važana jer ulijeva sigurnost i daje perspektivu. Podsjetio je kako su u Umagu do sada u sklopu POS-ova programa izgrađena 122 stana u tri zgrade, a s 84 stana koja će se uskoro izgraditi to je ukupno 206 stanova. 

- Umag je grad primjer i lider u Istarskoj županiji. Grad Umag prednjači u realizaciji programa POS-a i sigurno može biti mnogim jedinicama lokalne samouprave smjernica i pokazatelj kako omogućiti svojim stanovnicima ostvarenje kupnje stana po znatno povoljnijim uvjetima od tržišnih - istaknuo je direktor APN-a Dragan Hristov. 

Državni tajnik u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Željko Uhlir rekao je kako sustav POS-a, s obzirom ne to da je stambeno pitanje među najvažnijim životnim problemima,  i u ovom primjeru potvrđuje svoju višeslojnu vrijednost i opravdanost.

- U Hrvatskoj je do sada izgrađeno 8350 stanova u 257 objekta u 80 jedinica lokalne samouprave. Ukupna investicijska vrijednost za 8350 stanova iznosi 4,3 milijarde kuna, a za što je Hrvatska putem poticajnih sredstava uložila 1,1 milijardu kuna - zaključio je državni tajnik Željko Uhlir.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.