Obavijesti

News

Komentari 37

U Vukomercu policija u civilu: Većina djece je krenula u školu

U Vukomercu policija u civilu: Većina djece je krenula u školu
1

Nakon što je u srijedu pucano po zagrebačkom kvartu Vukomerec, brojni roditelji zabrinuli su se za sigurnost svoje djece. Pucnjava se dogodila nasuprot škole, a već idući dan krenuo je prosvjed

VIDEO

Nakon pucnjave kraj osnovne škole u Vukomercu, prosvjeda roditelja i pauzirane nastave, većina djece krenula je u ponedjeljak na nastavu, javlja Media servis. 

U tijeku je sastanak ravnateljstva, a u zgradu je ušao i gradonačelnik Milan Bandić. Policija u civilu nadgleda kvart, a iznad škole uočen je i helikopter. 

Kako javlja HRT, u školu se vratilo oko 70 posto djece, a policija uvjerava roditelje da razloga za brigu nema. Uskoro će u školu biti postavljen i video nadzor, a za tjedan dana ponovno će se sastati ravnateljstvo, policija i gradonačelnik. 

Pucali po Vukomercu: 'Nađu li nam sličnu kuću, idemo u Split'
Pucali po Vukomercu: 'Nađu li nam sličnu kuću, idemo u Split'

Podsjetimo, u srijedu oko 19 sati u Porečkoj ulici u Vukomercu nekoliko muškaraca je otvorilo paljbu. Dvojica muškaraca su iz automobila pucali po kući na čijoj je terasi sjedilo pet članova obitelji. Nakon kraćeg vremena, jedan od članova obitelji zapucao je natrag na automobil. Oštećeno je sedam automobila i kuća. 

'Nije Pavle Kalinić nikog tukao, samo je htio zaustaviti kamen'
'Nije Pavle Kalinić nikog tukao, samo je htio zaustaviti kamen'

Trojac je odveden u istražni zatvor, a roditelji su već idući dan prosvjedovali ispred škole. 

Pred školu i zabrinute stanovnike došao je i gradonačelnik Milan Bandić kojega je nekoliko ljudi izvrijeđalo i nasrnulo na njega. 

Božinović: Stanovnici Vukomerca su sigurni

 Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ponovio je u ponedjeljak kako su građani u Vukomercu sigurni, a policija je u kontaktu s roditeljima i vodstvom škole, te je istaknuo da će policija i dalje biti nazočna u tom kvartu, posebno radi vraćanja percepcije sigurnosti.

"Već sam javno rekao kako svi mogu bit sigurni na području Vukomerca i cijelog područja oko škole zbog nazočnosti policije, koja je i samu tu noć djelovala  promptno, profesionalno i uhitila počinitelje", kazao je Božinović koji je nazočio godišnjoj vježbi interventne policije 2018..

Poručio je da će policija ostati u Vukomercu, posebno radi vraćanja percepcije sigurnosti. "Nemamo nikakav rok, važno nam je da su građani sigurni", istaknuo je Božinović.

Napomenuo je kako policija surađuje s vodstvom škole i roditeljima. "Što se tiče sigurnosti, djeca mogu ići u školu i siguran sam da će se situacija početi smirivati", kaže ministar.

Divjak: Na nastavi je više od 90 posto djece

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u ponedjeljak ujutro posjetila je Osnovnu školu Vukomerec u kojoj je na nastavu došlo više od 90 posto djece, a nakon što je od srijede nisu pohađala zbog pucnjave koja se dogodila u njezinoj neposrednoj blizini.

Divjak je razgovarala s ravnateljem škole Zdravkom Dominikom, a u izjavi novinarima rekla je da ju je on izvijestio da nastavu pohađa više od 90 posto učenika te da se nastava "odvija kako treba”.

U školi je od petka i krizni tim Ministarstva te se u njoj provode preventivni programi vezani uz krizne situacije, odnosno razgovori s roditeljima i učiteljima.

Ministrica naglašava kako je najvažnije "da se situacija smiri” kako bi učenici i učitelji mogli normalno provoditi nastavu.

"U razgovoru s ravnateljem zaključili smo da bi bilo izuzetno važno da se prostor oko škole osigura na način da se u nju ne ulazi i da se u prostoru škole ne odvijaju bilo kakva okupljanja, nego da je prostor škole isključivo za učenike i učitelje. I u tom smislu mislim da je važno da se njima osigura nesmetani rad”, dodala je.

Policija će, odgovorila je na pitanje novinara, biti tamo "koliko je potrebno”. Potvrdila je pritom da je jutros o tome razgovarala i s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem.

"Pustimo da svatko radi svoj dio posla. Sigurna sam da policija zna odraditi svoj dio posla, a ono o čemu ja brinem, o čemu brine Ministarstvo znanosti i obrazovanja, jest da djeca budu sigurna u školi, da se osjećaju sigurnima, i da sve ide po školskom programu”, zaključila je Divjak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...