Obavijesti

News

Komentari 23

U zadnja 24 sata u Italiji 2646 novooboljelih, preminulo 464

U zadnja 24 sata u Italiji 2646 novooboljelih, preminulo 464
1

Luca Pezzullo psiholog je iz Padove specijaliziran za psihološke posljedice kriznih stanja. Po njegovu mišljenju, Talijani su se prilično dobro prilagodili karanteni

VIDEO

U zadnja 24 sata u Italiji ima 2646 novooboljelih od korona virusa, a 464 je preminulo. Ukupan broj oboljelih do danas je 189.973, izliječenih je 57.576, a preminulo je 25.549  ljudi. 

Iako je vlada produljila karantenu u zemlji do 3. svibnja, također razmatra načine kako ublažiti drakonske mjere uvedene prije više od mjesec dana. Lombardija, najpogođenija talijanska regija pandemijom COVIDA-19 želi ponovo pokrenuti gospodarske aktivnosti 4. svibnja, na dan ukidanja mjera izolacije, no virolog Andrea Crisanti je 16. travnja kazao da Italija “nije spremna” za ukidanje karantene dok je pravi broj zaraženih puno veći od službenog broja.

Građani pate od stresa 

Nakon više od 22.000 smrtnih slučajeva povezanih s novim koronavirusom i više od mjesec dana karantene, kriza u Italiji uzima danak i u društvenom smislu jer ljudi sve više pate od stresa.

Oni koji se odvaže otići u supermarket bez maske riskiraju verbalni linč, a agresivni građani znaju s balkona zasipati uvredama i trkače, pak čak i roditelje koji šeću s djecom s invaliditetom, piše EUobserver. Karantena neizbježno pogoršava i neriješene probleme, kao što su obiteljsko nasilje i prenapučenost zatvora.

Luca Pezzullo psiholog je iz Padove specijaliziran za psihološke posljedice kriznih stanja. Po njegovu mišljenju, Talijani su se prilično dobro prilagodili karanteni.

Sada su "bijes i anksioznost uglavnom fokusirani na to hoće li imati dovoljno sredstava za život, neizvjesnost u vezi radnog mjesta, školovanja djece", rekao je.

Zabrinutost izaziva anksioznost, a anksioznost donosi nesanicu, razdražljivost i agresiju: sve to može dovesti do svađa i sukoba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Rafalei stigli u Hrvatsku!
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei stigli u Hrvatsku!

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu