Obavijesti

News

Komentari 221

U Zadru su poplavljene ceste, stanovi i kafići, čak i bolnica

U Zadru su poplavljene ceste, stanovi i kafići, čak i bolnica
55

Vatrogasci su izvijestili da imaju stotine intervencija. Poplavljeni su stanovi, podrumi, garaže i kafići. Morali su napraviti listu prioriteta za ispumpavanje vode

VIDEO

Poplavile su kirurgija Opće bolnice u Zadru, poslovnica OTP banke, brojni poslovni prostori, podrumi stambenih i obiteljskih kuća. Kiša je u tren oka mnoge zadarske ulice pretvorila u rijeke, a bujice su čupale poklopce šahtova, te lomile asfalt. Poljana pape Ivana Pavla Drugog, poznatija kao antički Forum pretvorila se u jezero, a onima koji su se usudili prošetati voda je bila do koljena. Kiša, praćena povremenim ledom, vjetrom, munjama i grmljavinom, počela je padati u zoru, oko pet sati i do podne jer napadalo 87 litara po metru četvornome. 

Dobili više od 700 poziva za pomoć

Državna uprava za zaštitu i spašavanje zaprimila je oko 700 poziva, a vatrogasci oko petsto.

 - Imamo više od stotinu intervencija, pa vodu crpimo po listi prioriteta. Najprije smo ispumpavali vodu iz kirurgije, a potom i drugih poslovnih prostora. Sve naše snage su na terenu. Morali smo jednoga vozača spašavati iz pothodnika, koji je u vozilu zaglavio u metar i pol dubokoj vodi. Jedna baka nas je zvala da živi u podrumu i da će se ugušiti. No, u ovom slučaju više je bila riječ o panici - rekao je zapovjednik zadarskih vatrogasaca Željko Šoša. 

U Domu vatrogasaca oko podne je održan sastanak gradskog stožera na kojemu je bio i gradonačelnik Zvonimir Vrančić. Dao je nalog svim gradskim komunalnim tvrtkama da stanje u gradu što prije dovedu u red. 

- Nadamo se da neće biti više ovakvih oborina. Naložio sam našoj pauk službi da svojim vozilima "izvuče" aute koji su ostali zarobljeni zbog poplave. Mora se raditi po prioritetima - rekao je Vrančić. 

Kiša nije padala na otocima

Na sastanku hitnih i komunalnih službi je bio i ravnatelj DUSZ-a, Jadran Perinić, koji je rekao da su sve službe promptno odradile svoj posao, te da je teško kod ovolikih padalina učiniti više. 

A, za to vrijeme neki vlasnici poslovnih prostora na Poluotoku i ostalim dijelovima grada, te građani, nisu čekali na pomoć vatrogasaca, nego su sami prionuli poslu i ispumpavali vodu. Kiša, međutim, nije pala u većem dijelu sušom uništenih Ravnih kotara niti na žednim otocima. U nekim dijelovima Zadarske županije vatrogasci su se čak morali boriti i s požarima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 221
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...