Obavijesti

News

Komentari 2

'U Zagrebu je učinjen urbanocid'

'U Zagrebu je učinjen urbanocid'
2

Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Domovinskog pokreta Miroslav Škoro obišao je u subotu četvrt Savica te ocijenio, govoreći o urbanizmu i prostornom uređenju grada, kako je u Zagrebu učinjen urbanocid

VIDEO

"U Zagrebu je učinjen urbanocid, a završni pečat dao mu je Zakon o legalizaciji koji je ozakonio divlju gradnju bez plana i vizije. Nužno je zaustaviti interese tzv. građevinske mafije koja je od sredine 90-tih intenzivnom gradnjom narušila vizuru i cjelinu grada Zagreba", rekao je Miroslav Škoro na konferenciji za novinare u Parku Trnjanska Savica.

"Za razliku od vremena iz sredine 19. stoljeća kad se krenulo s urbanizacijom, mi smo sada svjedoci vremena u kojem moramo poštivati GUP iz 1986. godine. Nadam se da ćemo biti u prilici da ga barem izmijenimo, s obzirom da je donošenje novog GUP-a vrlo zahtjevan i dug proces", kazao je.

Koje su fotografije kandidati za zagrebačkog gradonačelnika izabrali za plakate!

Škoro je podržao i inicijativu Udruge „Stepinčeva Savica“ za gradnju crkve na Savici te rekao kako je se činilo sve da se ospori pravo ljudima katoličke vjeroispovijesti da izgrade crkvu bl. Alojzija Stepinca koji je rođen baš na današnji dan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Moje je mišljenje da u ovom parku ima mjesta i za park i igralište, ali i za crkvu. Stoga, ako ćemo biti u prilici odlučivati i ako će većina građana Savice biti za gradnju crkve, mi ćemo to i učiniti", naglasio je Škoro.

Tomašević uvjerljivo pobjeđuje, u Splitu zasad vodi Mihanović (HDZ), ali blizu mu je Puljak
Tomašević uvjerljivo pobjeđuje, u Splitu zasad vodi Mihanović (HDZ), ali blizu mu je Puljak

Predsjednica Udruge 'Stepinčeva Savica' Lili Gracin rekla je kako Savica ima više od deset tisuća stanovnika, među njima dvije trećine katolika te je to dovoljan argument za gradnju crkve na Savici.

"Imamo pravo na primjerni prostor za prakticiranje svoje vjere. Već dvadeset godina slavimo svete mise u Osnovnoj školi Jure Kaštelana, a preko tjedna u maloj kapelici što je premalo za sve aktivnosti župe. Oni koji su do sada bili u moći, nisu htjeli izgraditi crkvu", rekla je Gracin. Kaže kako ne inzistiraju da crkva bude baš u parku te se slažu s drugom  lokacijom za koju se odluče urbanisti i arhitekti. 

Anketa Z1 televizije: U drugi krug idu Tomašević i Škoro
Anketa Z1 televizije: U drugi krug idu Tomašević i Škoro

Škoro je komentirao i najavu Vlade o zabrani rada nedjeljom. "Oni sada u zadnjih nekoliko dana obećaju i daju sve, od zabrane rada nedjeljom, dijeljenja covid dodatka i drugih naknada. Zašto nisu dijelili i davali prije? Zato što su sada izbori. To je sramotno i jadno", poručio je Škoro.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a