Obavijesti

News

Komentari 40

U Zagrebu jedan novi slučaj, zaražena beba stara 10 dana

U Zagrebu jedan novi slučaj, zaražena beba stara 10 dana
2

S obzirom na prethodne dane i podatke o novooboljelima, ovo je uvjerljivo najmanji broj zaraženih u gradu Zagrebu u posljednjih mjesec dana

VIDEO

Od jučerašnjeg je dana, na svu sreću, samo jedan Covid bolesnik u Gradu Zagrebu. Tijekom četiri dana primjetan je trend opadanja broja zaraženih, izvijestio je u utorak na konferenciji zagrebačkog Stožera, Vjekoslav Jelić, pročelnik gradskog ureda za zdravlje.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, Zvonimir Šostar, istaknuo je kako se radi o bebi, koja je prije 10 dana došla na svijet u KB Sveti Duh. 

- To je prva beba koja je u Hrvatskoj zabilježena Covid pozitivna. Trudnica je bila Covid pozitivna, a prema našim informacijama, dijete je klinički dobro - rekao je. 

PRATITE UŽIVO:

420 građana je testirano, dodao je, naglasivši kako brojka od samo jednog zaraženog nije za opustiti se.

- Sutra, preksutra dolaze sugrađani s razno raznih druženja pa očekujemo u sljedećim danima opet porast broja novozaraženih. Treba izbjegavati fizički kontakt i nositi maske - rekao je Šostar. 

Gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je kako će taj lift, oscilacija s brojem zaraženih nastaviti s popuštanjem mjera i migriranjem ljudi.

- Plus ona žarišta koja se ističu, svadbe i noćni klubovi. Zato molimo za maksimalan oprez i poštivanje svih mjera, samodisciplinu i razboritost. Jedino zajedno možemo to dovesti na nulu - istaknuo je.

Korona im ne smeta, cijeli se vikend slavile velike svadbe, ali i rođendani sa preko sto ljudi
Korona im ne smeta, cijeli se vikend slavile velike svadbe, ali i rođendani sa preko sto ljudi

Stipo Mandić iz PU zagrebačke istaknuo je kako posljednja 24 sata nije bilo kršenja mjera samoizolacije.

- 1057 građana nalazi se pod mjerama liječenja, što je manje za 84. Šest policijskih službenika PU Zagrebačke zaraženo je virusom, a pet djelatnika se nalazi u samoizolaciji - istaknuo je Mandić. 

Željko Renić iz Ureda za prometno i komunalno redarstvo, govoreći o posljedicama potresa, obavijestio je o podacima čišćenja grada od građevinskog otpada. Rekao je kako su na 11.568 lokacija prikupili 25.769 tona građevinskog otpada.

Obzirom da je vrijeme godišnjih odmora i odlazaka na ljetovanje, apelirao je na građane da svoje kućne ljubimce ne ostavljaju u prirodi bez nadzora i da ih ne napuštaju.

- Osim što je to ružno i kažnjivo je od 600 do 2000 kuna - rekao je Renić. 

Bandić se osvrnuo na situaciju u Studentskom domu Cvjetno naselje istaknuvši kako će uskoro raspisati javni poziv za najam stanova. 

- Ponovit ću da zapamte i vrapci na grani. U Cvjetnom je 370 ljudi, dakle 130 manje. Dao sam nalog da u roku 10 dana statičari obiđu objekte onih koji su Cvjetnom naselju i vide da li ima švercanja. Svi oni koji se ne mogu vratiti u svoje objekte, a to znači da imaju crvenu naljepnicu, raspisat će se javni poziv za najam stanova i tamo bi preselili te ljude koncem srpnja i tijekom kolovoza - rekao je. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.