U Zagrebu otvorili jubilarni 10. sajam turizma Place2go: Stiglo je više od 200 svjetskih izlagača | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 0

U Zagrebu otvorili jubilarni 10. sajam turizma Place2go: Stiglo je više od 200 svjetskih izlagača

U Zagrebu otvorili jubilarni 10. sajam turizma Place2go: Stiglo je više od 200 svjetskih izlagača
4

Ove godine posebno smo sretni što su nas hrvatske tvrtke, nacionalni parkovi i parkovi prirode podržali na ovome putu. Hvala i Alžiru, našem ovogodišnjem partneru koji nam je omogućio ovakvo izdanje, rekla je direktorica sajma

VIDEO

Otvoreno je jubilarno, deseto izdanje Međunarodnog sajma turizma PLACE2GO. Otvorenju je prisustvovalo više od 200 izlagača iz cijeloga svijeta te brojni visoki uzvanici. Ovogodišnje izdanje poznatog sajma održava se u Areni Zagreb od 24. do 26. ožujka. Tijekom tri dana posjetitelji će imati priliku poslušati oko 20 predavanja i panela na različite teme vezane uz putovanja i turizam i upoznati se s brojnim destinacijama, kao i trendovima u turizmu. Sajam PLACE2GO tijekom vikenda je otvoren od 10 do 19 sati, a ulaz je potpuno besplatan.  

Važan za suradnju Hrvatske i drugih turističkih zemalja 

- Ove godine posebno smo sretni što su nas hrvatske tvrtke, nacionalni parkovi i parkovi prirode podržali na ovome putu. Hvala i Alžiru, našem ovogodišnjem partneru koji nam je omogućio ovakvo izdanje. Svi okupljeni imat će priliku doprinijeti šarolikosti i raznolikosti i donijeti svoje običaje i destinacije te ih prikazati hrvatskoj publici - rekla je direktorica sajma Damjana Domanovac. 

Kako očuvati vizualni identitet ruralnih naselja Gorskog kotara, a omogućiti razvoj?
Kako očuvati vizualni identitet ruralnih naselja Gorskog kotara, a omogućiti razvoj?

Svečanom otvorenju prisustvovali su izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba, ujedno i pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje Ana Pavičić-Kaselj, veleposlanik Alžira u Hrvatskoj, Nj. E. Mokhtar Amine Khelif, direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa Slaven Žabo, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, pomoćnica savjetnika Predsjednika Republike za ekonomiju Martina Ciglević te mnoštvo diplomata.  

Zagreb: Otvorenje 10. međunarodnog sajma turizma Place2go

- Iznimno je lijepo vidjeti da nakon godina pandemije konačno imamo predivne sajmove te da se svi djelatnici u turizmu mogu okupiti na ovome mjestu, sklapati poslove, vidjeti u koje zemlje bi mogli otići u narednom razdoblju. Jedino putovanjima i širenjem horizonta možemo promovirati Grad Zagreb i svoju zemlju - naglasila je Ana Pavičić-Kaselj, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje. 

Alžir – zemlja partner  

„Cilj nam je ostvariti suradnju, osobito ekonomsku s izvaneuropskim državama gdje vidimo velik potencijal. Upravo zbog toga želim izraziti zadovoljstvo što partnerstvom s Alžirom želimo doprinijeti razvoju naše bilateralne suradnje. Vjerujemo kako će obostrani interes za snažnijim povezivanjem naših građana i institucija, pa i za poslovanje hrvatskih tvrtki u Alžiru, odnosno alžirskih tvrtki u Hrvatskoj biti ostvaren na obostranu korist i zadovoljstvo“, rekla je Martina Ciglević, pomoćnica savjetnika Predsjednika Republike za ekonomiju, koja je svečano i otvorila sajam.  

- Alžir je najveća zemlja u Africi i deseta najveća u svijetu. Upravo je turizam prioritet  u ekonomskom razvoju naše zemlje, stoga želimo biti partner s turističkom zemljom poput Hrvatske - istaknuo je veleposlanik Alžira u Hrvatskoj, Nj. E. Mokhtar Amine Khelif. 

Zagreb: Otvorenje 10. međunarodnog sajma turizma Place2go

Brojni sadržaji i putovanja poznatih putnika 

Na današnjem B2B Friday, u sklopu uvodnog predavanja i četiri panela raspravljalo se o održivom turizmu, pomicanju granica sezonalnosti kroz nautički turizam, umjetnoj inteligenciji i potencijalima Zagrebačke županije.  

U sljedeća dva dana panele će od 11 sati, između ostalih, držati Momčilo Otašević, Andrea Trgovčević Iličić, Putoholičari, Ribafish, Mia Kovačić, Hrvoje i Ivana Rupčić i brojni drugi. Otvorit će teme poput putovanja s djecom, road tripova, moto putovanja u dvoje, putovanja kao posao, izlasku iz comfort zone, putovanju planinarenjem te izlaganjima o brojnim destinacijama.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Hrvatska se kuha, temperature idu blizu 40 °C:  Pogledajte što nam se sprema ostatak tjedna
OSTAJE CRVENI ALARM

Hrvatska se kuha, temperature idu blizu 40 °C: Pogledajte što nam se sprema ostatak tjedna

Za utorak je crveno upozorenje na snazi za osječku, zagrebačku, karlovačku, kninsku, riječku, splitsku i dubrovačku regiju zbog vrućina. Za osječku i zbog grmljavinskih nevremena...

Elitni snajperist tvrdi: Atentator na Trumpa imao je pomoć. Ovo mi nema smisla, nemoguće je...
KRUŽE TEORIJE

Elitni snajperist tvrdi: Atentator na Trumpa imao je pomoć. Ovo mi nema smisla, nemoguće je...

Čim sam vidio što se dogodilo, odmah mi nije imalo smisla. Ne možete se, u sred bijela dana, samo popeti na krov nekih stotinjak metara od predsjednika, priča bivši snajperist...
Poznati novi detalji! Policajac se uhvatio za krov, vidio napadača i pustio se: 'Nije htio biti ubijen'
ATENTAT NA DONALDA TRUMPA

Poznati novi detalji! Policajac se uhvatio za krov, vidio napadača i pustio se: 'Nije htio biti ubijen'

U tom trenutku napadač je krenuo pucati na skup na kojem je Trump u to vrijeme taman govorio o migracijama, kazao je Michael T. Slupe