Obavijesti

News

Komentari 41

U zatvor zbog ustaške zastave!

U zatvor zbog ustaške zastave!

Trećeoptuženom Blažini sudilo se u slučaju u kojem je optužen da je s prijateljima Dinom Sušecom i Deanom Copanom razvio ustašku zastavu u Rijeci koju je nosio oko struka. Dobio je 15 dana zatvora

VIDEO

Patrik Blažina proglašen je krivim za unošenje, točnije nošenje ustaške zastave oko struka na nogometnoj utakmici u Rijeci. Sutkinja na prekršajnom odjelu Općinskog suda u Rijeci nepravomoćno ga je osudila na 15 dana zatvora. Također, izrečene su mu zaštitne mjere u trajanju od dvije godine te pokrivanje troškova suđenja. Obje strane imaju pravo žalbe.

Blažina se nije pojavio na izricanju presude, no to nije niti bio dužan.

Navijač s ustaškom zastavom sin je političara. Bio je uhićen i zbog sukoba s policijom...
Navijač s ustaškom zastavom sin je političara. Bio je uhićen i zbog sukoba s policijom...

Nije se pojavio na izricanju presude

Trećeoptuženom Blažini sudilo se u slučaju u kojem je optužen da je s prijateljima Dinom Sušecom i Deanom Copanom nosio ustašku zastavu na utakmici održanoj u Rijeci između Hrvatske i Latvije.

Podsjetimo, riječ je o slučaju koji se zbio 8. rujna, kada se na riječkom stadionu Rujevica odigravala utakmica kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Na dijelu istočne tribine drugookrivljeni Dino Sušec tom je prilikom, u više navrata, rastegnuo zastavu veličine 140x65 cm, koja je u središnjem dijelu imala grb s početnim bijelim poljem, bez krune, dok se na crvenom vodoravnom polju nalazilo ušiveno veliko slovo "U", omeđeno pleterom, što predstavlja zastavu nezavisne NDH.

Zastavu mu je pomogao rastegnuti prvookrivljeni Dean Coper, dok ju je Blažin nosio oko struka.

Jedan nosio kapu HOS-a

Trojac se sa zastavom, s kojom su se naslikavali i u autu te slike objavlili na društevnim mrežama, pri čemu je jedan od njih na glavi nosio i kapu HOS-a, doputovao iz Varaždina.

Dino Sušec osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 20 dana dok je Deanu Copanu dosuđena novčana kazna od 1300 eura.

Također, okrivljenicima su izrečene i zaštitne mjere: zabrana prisustvovanja svim sportskim natjecanjima na kojima sudjeluje hrvatska nogometna reprezentacija na području RH s obvezom javljanja u policijsku postaju, u trajanju od dvije godine, zabrana odlaska na nogometne utakmice u inozemstvo na kojima sudjeluje hrvatska nogometna reprezentacija, s obvezom javljanja u policijsku postaju i obvezom predavanja putne isprave u trajanju od dvije godine.

Ukoliko se ne budu pridržavali zaštitnih mjera prijeti im kazna od 660 do 3310 eura ili kazna zatvora u trajanju najmanje 30 dana.

Navedena zastava, koju je Sušec kupio na internetu, oduzeta im je i po pravomoćnosti presuda biti će uništena.

Ustašku zastavu donijeli su iz Varaždina, a putovali su svojim autom. Zastava će biti uništena
Ustašku zastavu donijeli su iz Varaždina, a putovali su svojim autom. Zastava će biti uništena

'Nismo znali da je zabranjena'

Dino Sušec svojedobno je za medije izjavio kako on ni njegovi prijatelji nisu imali ulaznice navedenu za utakmicu, no zaštitar ih je pustio unutra. Dodao je i kako nisu znali da je ta zastava zabranjena.

- Došli smo na stadion i pitali zaštitara možemo li unijeti zastavu. Pitali smo trebamo li je razviti, ali nije to tražio. Nije se radilo o sabotaži niti sam ustaša, žalim zbog ovog što se dogodilo - kazao je tada za Danas.hr, istaknuvši da je na stadionu toga dana bilo i drugih spornih zastava te da su se s njihovom i drugi fotografirali.

Kao što smo već pisali, Dino Sušec, sin je lokalnog, varaždinskog HDZ-ovca, 'poznat' i po tuči koja se u ožujku ove godine "odigrala" u jednom kafiću. Naime, isti je s još dva muškarca razbijao inventar, a kada je došla policija, napali su i njih. Jednog su gušili, a policajac je tada pucao u zrak. Među uhićenima je tada bio i Sušecov otac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.