Obavijesti

News

Komentari 112

Optužili ga za pljačku i poslali u zatvor, a on je tužio državu

Optužili ga za pljačku i poslali u zatvor, a on je tužio državu
11

Danijel Brnos u nedjelju je u Vrsaru pucao na svoju bivšu djevojku i mladića. Nakon toga je pobjegao s mjesta zločina u BMW-u. Ležao je više od godinu dana u zatvoru

VIDEO

Danijel Brnos, kojeg policija sumnjiči da je u nedjelju hicima iz vatrenog oružja ranio mladića i svoju bivšu djevojku u Vrsaru, proveo je je 80 dana u istražnom zatvoru u Puli nakon što je optužen za pljačku, da bi na kraju ipak bio oslobođen optužbi jer je policija pronašla pravog krivca, javlja Večernji list.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:52

Brnos je početkom prosinca 2011. uhićen i osumnjičen, a dvadesetak dana poslije i optužen da je prijeteći pištoljem opljačkao tri tisuće kuna iz trgovine u Puli. Optužnica Županijskog državnog odvjetništva brzo je i potvrđena, nakon pripremnog ročišta bila je sazvana i rasprava, a onda je tužitelj ipak odustao od optužbe i kazneni postupak je obustavljen. Policija je, naime, uhitila pravoga razbojnika koji je, osim pljačke za koju su teretili Brnosa, osumnjičen i optužen za još šest razbojstava.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tražio 174.000 kuna odštete

No, dotad je Brnos u istražnom zatvoru u Puli već proveo 80 dana, od 7. prosinca 2011. do 24. veljače 2012. Zbog toga je tražio novčanu naknadu od 160 tisuća kuna, kao i naknadu štete zbog izgubljenog mobitela, oštećenog sata i fotoaparata prilikom uhićenja te za troškove posjeta njegovih bližnjih dok je bio iza rešetaka. U zahtjevu za mirno rješenje spora, koji je podnio Općinskom državnom odvjetništvu u Puli, naveo je da je zbog nezakonitog uhićenja imao zdravstvene probleme i traženi iznos zaključio je na 174 tisuće kuna.

Bio već u zatvoru zbog pljačke

Brnos je tada priznao da je bježao od policije, i to kako je rekao, jer je među policajcima prepoznao jednoga s kojim je otprije imao problema. Stao je tek kad su rekli da će pucati.

Godinu i deset mjeseci Brnos je proveo u zatvoru zbog pljačke koju je počinio kao 20-godišnjak. Bio je prijavljen i za krađu motora, ali je kazao kako se pokazalo da za nju nije odgovoran.

Sukobio se s drugim zatvorenikom pa završio u samici

Kad je uhićen, policija ga je, tvrdi, držala 30 sati bez hrane i ispitivala zbog niza pljački od Umaga preko Pazina do Pule. Prošao je i detektor laži. Uvjeren je da bi bio i osuđen da pravi razbojnik nije uhićen. Psihički iscrpljen, sukobio se sa zatvorenikom u zatvorskoj šetnji i završio u samici, a potom je odvezen u zatvorsku bolnicu u Zagrebu, no ondje je psihijatar procijenio da je s njim sve u redu, piše Večernji list.

Ranio dvoje ljudi pa pobjegao

Podsjetimo, Brnos je u nedjelju oko 14 sati, u ulici Pineta u Vrsaru hicima iz vatrenog oružja ranio 19-godišnju djevojku i 23-godišnjeg mladića.

5
| Foto: Dusko Marusic/PIXSELL/Dreamstime

Brnos je potom pobjegao s mjesta zločina u tamnom sportskom automobilu, najvjerojatnije marke BMW.

Policija je pozala građane koji imaju korisna saznanja o Brnosu da informacije dojave na broj 192.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:03

Sve se odvijalo pred očima 50-ak turista koji su u panici počeli bježati. Navodno je motiv pucnjave ljubomora.

- Bili smo na balkonu i onda smo čuli pucnjeve. Prvo smo mislili da su petarde, a onda smo čuli vrištanje ranjene djevojke i turiste koji su se tu dole uznemirili. Onda smo sišli dolje i vidjeli što se dogodilo, a napadač je već bio pobjegao - kazali su očevici za 24sata.

10
| Foto: Dusko Marusic/PIXSELL/Dreamstime

Mladić i djevojka stabilno

Od ravnateljice Opće bolnice Pula, doc.dr. Irene Hrstić, doznajemo da su oboje, i mladić i djevojka propucani u glavu, vrat i prsni koš. No sreća je da se svaki metak zaustavio u tkivu ispod kože, pa im nije oštećen niti jedan vitalni organ. Nisu životno ugroženi, kaže doc.dr. Hrstić, a operativnim zahvatima liječnici pulske bolnice će im izvaditi zrna od metaka.

 

 

 



 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 112
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...