Obavijesti

News

Komentari 74

U zatvoru ne štede: Molim vas, dajte nam još i 1000 kg banana

U zatvoru ne štede: Molim vas, dajte nam još i 1000 kg banana
1

Narudžbu molim: Zatvorenici svoje želje pišu dva puta tjedno. Narudžba im stiže pakirana u vrećice. Najviše traže trajno mlijeko, ali ima i onih koji vole čokoladno

VIDEO

Ako je suditi prema narudžbi za zatvoreničku kantinu, ne oskudijeva se ni u čemu. Slastice, grickalice, sokovi, suhomesnati proizvodi dio su ponude.

Zatvorenici najviše traže trajno mlijeko, ali ima i onih koji vole čokoladno pa ih je naručeno 200 komada. Oni koji ne vole kupljeni čokoladni napitak mogu ga sami pripremiti sa za to potrebnim prahom. Mlijeko očito koriste za obrok s lješnjak čokolinom ili pahuljicama. 

Sve potrebno za dobar sendvič

Na popisu je sve potrebno za dobar sendvič. Uz majonezu i sireve tu su pršut, kulen, čajna, zimska, suha panceta te hamburger narezak. Neizostavne su i grickalice, keksi, bomboni i čokolada. 

Od slanih najtraženiji su slani prutići, a u slatkoj varijanti najbolji izbor su čajni kolutići i mliječne čokolade. 

Od voća najviše se traže banane, a naručeno ih je tisuću kilograma. Tu je i ostalo voće i povrće. Od pića se najviše naručuju gazirani sokovi u dvolitrenom pakiranju.

U dokumentaciji za javnu nabavu navodi se da su naručene okvirne količine jer se zbog potrebe i želja zatvorenika unaprijed ne može odrediti točna količina. 

Zatvorenici naručeno plaćaju dva puta skuplje nego u dućanu?

Hrana za kantinu dostavlja se dva puta tjedno na skladište Zatvorske bolnice u Zagrebu, a pakira se u vrećice prema pojedinačnim narudžbama zatvorenika. 

Za nabavu su predvidjeli 375.000 kuna, no prošli su znatno jeftinije. Nabavljeni proizvodi plaćeni su 220.944 kuna, a predviđeni su za pet mjeseci. Zatvorenici navodno plaćaju dvostruko više cijene nego u dućanu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature