Obavijesti

News

Komentari 33

Ubacili psa preko ograde u azil, drugi ga psi rastrgali, vlasnica azila: 'Ispovraćala sam dušu'

Ubacili psa preko ograde u azil, drugi ga psi rastrgali, vlasnica azila: 'Ispovraćala sam dušu'

Na uskrsni ponedjeljak nepoznati vlasnik bacio je svog psa preko ograde udruge gdje su ga drugi psi nasilno usmrtili.

VIDEO

Molim osobu koja je ostavila između 10 i 14 sati, danas, na uskrsni ponedjeljak, ovu zamalo praznu vrećicu hrane za pse i ubacila svojeg lijepo ugojenog psa mješanca, dečka, crnog sa smeđim paležom, preko dvometarske ograde u gornje dvorište utočišta, kod velikih pasa, da se javi do kraja dana kako bi preuzela mrtvo tijelo svojeg psa i vidjela što mu je učinila svojim neodgovornim postupkom, napisala je Marina Ferenčić iz udruge Lajka u Novigradu Podravskom.

Nepoznati vlasnik bacio je svog psa preko ograde udruge gdje su ga drugi psi nasilno usmrtili. 

Šokirana je cijelom situacijom, a za Dnevnik.hr tvrdi da je prijava već poslana. 

- Domicilni psi su ga onako preplašenog, stranca, napali i ubili. Ukoliko se ta osoba ne javi, predajem prijavu mupu, a dokaz su mrtvo tijelo psa i ta vrećica hrane s otiscima prstiju. Zar niste mogli nazvati i pitati, našlo bi se rješenje? Broj telefona udruge je dostupan uvijek. Znate li da ste prekršili zakon i ljudski moralni zakon i postali ubojica? Ispovraćala sam dušu, tresem se od šoka, psi su uznemireni - nastavila je u objavi. 

Marina pretpostavlja da je riječ o vlasnici/ku iz druge općine s obzirom da su u njihovoj općini svi psi s popisa na broju te su zbrinuti i čipirani. 

- Naša općina je napravila popis pasa, svi psi su zbrinuti i čipirani, sve kastracije su besplatne i ovaj pas je najvjerojatnije ubacio netko iz susjednih općina. Ovaj pas nema čip. Šokantno je i to što ga nije ubacio na ulazu, nego je hodao oko 150 metara i ubacio ga među velike pse, koji preko dana nisu u boksovima, ali su iza visoke čvrste ograde jer su ljudi s njima inače po 10 sati dnevno. Totalno neodgovorno. Ne razumijem taj mentalni sklop - kaže.

Problem je, navodi, u tome što je 2019. godine država uvela mikročipiranje svih pasa, a možda je samo desetak jedinica lokalne samouprave to provelo. 

U svojoj objavi naglasila je i zašto je ovo neodgovorno te zašto se psa ne može samo tako ubaciti u neku postojeću skupinu pasa. 

- Treba ga postupno uvoditi i paziti gdje ga i u koju grupu napokon staviti. S novim psima često prolazim tjedne prilagodbe, vozim ih svaki dan od kuće do utočišta, pratim s kim su se složili, tko im najviše paše po razini energije i temperamentu. To je odgovoran i osjetljiv posao i bitan je pravi pristup i strpljenje da se ne dogodi ovo što se dogodilo danas sirotom psiću - zaključila je. 

Kontaktirali smo i PU koprivničko-križevačku koji su nam potvrdili da su danas zaprimili dojavu o događaju te policijski službenici provode kriminalističko istraživanje na okolnosti događaja.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa