News

Komentari 94

"Ubijena" djevojka pojavila se živa i zdrava nakon 31 godinu

"Ubijena" djevojka pojavila se živa i zdrava nakon 31 godinu

Njemačka: Petra je nestala 1984. njezino je ubojstvo priznao ranije osuđeni ubojica. Nakon 31 godinu policija je našla Petru živu i zdravu. Ne zna se zašto je nestala

Petra Pazsitka nestala je 26. srpnja 1984. godine iz Braunschweiga u njemačkoj saveznoj pokrajini Donjoj Saskoj. Tada je bila stara 24 godine. Jedan, već tada osuđeni ubojica tada je priznao da je ubio i Petru. Ali Petra (55) nije mrtva. Pojavila se nakon 31 godine. 

Išla je kući da bi u miru pisala diplomski

Studentica Petra je na dan nestanka išla autobusom iz Braunschweiga svojim roditeljima u  Wolfsburg. Trebala je kod njih ostati dva tjedna kako bi u miru napisala diplomski iz informatike. Kolegi iz studentskog doma dala je ključ od svoje sobe kako bi se brinuo o njezinim biljkama. Petrini su roditelji tada planirali otići na odmor pa je Petra trebala pisati rad, ali se i brinuti o mlađem bratu Karstenu. Bratu je trebala kupiti i dar za rođendan te je otišla kod zubara.  Kod zubara je bila između 14 i 15 sati popodne, a zubar ju je naručio i da opet dođe za dva tjedna. Popodne je krenula na autobusnu stanicu. No nije bilo dokaza da je ušla u autobus. U dom svojih roditelja nije stigla i otada se smatrala nestalom.

Budući da je godinu ranije u blizini autobusne stanice u Wolfsburgu ubijena djevojčica (14), policija je posumnjala da je ubojica opet napao. Krajem ožujka 1985. godine uhićen je Günter K.  koji je tada imao 19 godina i bio je naučnik za stolara. Priznao je ubojstvo curice (14) i osuđen je na osam godina zatvora. Dvije godine kasnije priznao je da je ubio i Petru, ali je kasnije taj iskaz povukao. Godine 1989. Petra P. je proglašena mrtvom. 

Nazvala policiju i prijavila provalu u stan

Prije dva tjedna nazvala je policiju i prijavila provalu u stan. Tada je policiji ispričala tko je ona. Policija vjeruje da je ta žena zaista Petra jer zna informacije koje je samo "nestala" mogla znati, a čak je i imala svoju staru osobnu iskaznicu. Sada živi kao gospođa Schneider u Düsseldorfu. Zašto je nestala, to je i dalje njezina tajna, piše Bild.

Policija o tome navodno nije htjela govoriti. Rekla je i da ne želi istupati u javnosti niti imati bilo kakve veze sa svojom obitelji. 

Najčitaniji članci