Obavijesti

News

Komentari 239

Ubijeni Tedi Slamić nastavio je obiteljski posao: 'Sve je počelo '91., radilo se i pod granatama'

Ubijeni Tedi Slamić nastavio je obiteljski posao: 'Sve je počelo '91., radilo se i pod granatama'

Djelo je prava obiteljska tvrtka. Svi smo na neki način uključeni u pojedine dijelove posla i jedino tako smo uspjeli, ispričala je prije nekoliko godina direktorica Lucija Slamić. Širili su se i na turizam

VIDEO

Tedi Slamić, jedna od žrtava krvavog pohoda u Vodicama i Šibeniku za koji je osumnjičen Branko Koloper, bio je na čelu lokalnog trgovačkog lanca Djelo. Tvrtka koja ima oko 500 zaposlenih i, prema podacima s njihove stranice, 63 trgovine, postoji 30 godina, a sve je, kako je svojedobno za Šibenik.in objasnila Lucija Slamić, direktorica i jedina osnivačica te tvrtke iz Unešića, počelo u jednoj trgovini i proširilo se u obiteljski biznis. Uz nju su tvrtku gradili suprug Joso, sin Tedi i kći Branka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

pucnjava 00:57

- Naša prva trgovina bila je nasuprot sportske dvorane u Šibeniku. Bez moga Tedija i Jose ne bi mogla. Radila sam na tom prvom prodajnom mjestu ’91. pod granatama. Nije bilo ni malo lako. Djeca su još bila mala, a Joso u 113. brigadi. Položila sam tada i vozački kako bi sama, u to ratno doba, odlazila po robu i popunjavala police u trgovini. Tedi je kasnije, kada je završio marketing, preuzeo veliki dio posla, a Joso knjige. I kćer Branka aktivno se uključila u rad u tvrtki još od početaka, radeći u trgovini, a kasnije je preuzela računovodstvo. Ja i danas obavljam sve poslove oko poreza, inspekcija i druge administracije - ispričala je 2016. za šibenik.in Lucija Slamić.

Tko je bila stečajna upraviteljica ubijena danas u Šibeniku? 'Ona je bila dobra kao kruh, poštena'
Tko je bila stečajna upraviteljica ubijena danas u Šibeniku? 'Ona je bila dobra kao kruh, poštena'

- Djelo je prava obiteljska tvrtka. Svi smo na neki način uključeni u pojedine dijelove posla i jedino tako smo uspjeli pa mi je zato neugodno što se samo moje ime ističe u toj priči o uspješnim poduzetnicama. Možda i više od svih tih pohvala o nama govori humanitarni rad koji nam je jednako pa čak i više važan. Moj sin Tedi osmislio je dobrotvornu akciju ‘Šibensko srce’ kroz koju pomažemo onima kojima je to potrebno. To mi znači više od ičega - ispričala je.

Tedijev otac Joso bio je pukovnik Hrvatske vojske i zamjenik Ivana Bačića, zapovjednika slavne šibenske 113. brigade. Osim biznisom, bio je i aktivan u lokalnoj politici.

Djelo se te 2016. proširilo i na pekarnice, a godinu dana kasnije predstavili su projekt  hotela u Tisnom.

Vodice: Dodijeljene Zlatne plakete najuspješnijim tvrtkama u županiji

- Dugo smo sa svojim dućanima prisutni na otoku Murteru, a i u prizemlju stare škole imamo jedan. Odluku da uđemo u ovaj projekt donijeli smo kad smo vidjeli da nam Općina Tisno daje punu podršku. Još nemamo troškovnike, projekt kako će hotel izgledati još je u izradi, ali procjenjujemo da je riječ o investiciji visokoj između 25 i 30 milijuna kuna. Zadržat ćemo izvorni izgled zgrade, hotel će imati 32 sobe, a aneks koji ćemo dograditi bit će vrlo moderan. Hoće li u zgradi ostati naš dućan, to ćemo još vidjeti. Hotel će se i zvati 'Stara škola', a idemo na visoku kvalitetu jer mislimo da u Tisnom i nema više prostora za masovni turizam. Ono što mu treba su bogati gosti - rekao je Tedi Slamić 2017. 

Tko je Branko Koloper? Čovjek kojeg sumnjiče za ubojstva prije 3 dana upao na sudsku raspravu
Tko je Branko Koloper? Čovjek kojeg sumnjiče za ubojstva prije 3 dana upao na sudsku raspravu

Sumnja se da je Slamić bio na meti osumnjičenog Kolopera jer su poslovno povezani. Naime, Slamićeva tvrtka bila je najveći vjerovnik Koloperove tvrtke Metkol nad kojom je 2018. pokrenut stečaj. Tri dana prije ubojstava Koloper je upao na Trgovački sud u Zadru na skupštinu vjerovnika nakon što je rasprava počela. Žalio se na procjenu imovine. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 239
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"