Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ubila je supruga nožem u srce: Slađani deset godina zatvora

Brkić je kuhinjskim nožem ubola supruga dva puta u desnu stranu prsnog koša. Zadala mu je ubodnu ranu s krvarenjem u predjelu srca, uslijed čega je Slivar odmah preminuo..

Varaždin: Osuđena na 10 godina jer je izbola partnera pred djecom
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
69 komentara

Vrhovni sud RH potvrdio je presudu Slađani Brkić (28) koja je na varaždinskom Županijskom sudu osuđena na 10 godina zatvora za ubojstvo izvanbračnog supruga Dejana Slivara.

Kuhinjskim nožem oštrice duljine 16 centimetara ubola ga je dva puta u desnu stranu prsnog koša. Zadala mu je ubodnu ranu s krvarenjem u predjelu srca, uslijed čega je Slivar odmah preminuo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Osuđena Brkić i državni odvjetnik uložili su žalbu na presudu u dijelu koji se odnosi na visinu kazne. Na to je Vijeće Vrhovnog suda procijenilo da je sudac Igor Pavlic, koji je predsjedao prvostupanjskim vijećem pravilno procijenio sve okolnosti vezane uz ovaj događaj i stoga je odbilo žalbu.

U zatvorsku kaznu se uračunava i vrijeme provedeno u pritvoru, od 17. veljače prošle godine. Isto tako, ostaje i mjera obveznog psihijatrijskog liječenja koje po riječima suca Pavlica može potrajati i sve vrijeme dok će izdržavati kaznu. Odmah po donošenju prvostupanjske presude od 5. studenog prošle godine Brkić je ne čekajući pravomoćnost, otišla na izdržavanje kazne zatvora.  

Možda vas zanima i ovo:
Message