Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Nije sama ubila mog sina, čula sam da mi se petljala s mužem'

Susjedi su rekli da je Ksenija izjavila da će to biti "krvavi ponedjeljak" - rekla je svjedokinja, aludirajući da je i njezin bivši suprug sudjelovao u ubojstvu vlastitog sina

Varazdin: Nastavak sudjenja suđenja Kseniji Topolovčan optuženoj za ubojstvo supruga
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
44 komentara

Svjedočenjem Branke Peršić, svekrve okrivljene Ksenije Topolovčan (30) koja je prošle godine početkom travnja ubila nožem supruga Mirka (39) u spavaćoj sobi u Budančevici, nastavljeno je suđenje na Županijskom sudu u Varaždinu.  Riječima "Koji gad od čovjeka. Ja ovo nisam znala. Molim Vas na kratko van da se smirim" obratila se vrlo emotivno sa suzama u očima okrivljenica sucu, nakon svjedočenja Mirkove majke Branke.

Svekrva je sudu govorila o paklu koji su doživljavali ona i sin od Mirkova oca Ivana. Ispričala je da je Mirkov otac završio na liječenju od alkoholizma, te da se liječio 10 godina. On nije bio specifični alkoholičar, jer je istovremeno cijele dane i noći pio tablete i alkohol i čitavo vrijeme ih je zlostavljao, istaknula je svjedokinja.  

'Učinio je sve da joj zagorča život'

Vukao bi je kroz cijelu kuću za kosu, a kako je radio na radnom mjestu gdje je bio često u kontaktu s ljudima, svojim utjecajem je učinio sve da zagorča život njoj i sinu pa si ništa nije mogla pomoći ni kod Centra za socijalnu skrb i drugih institucija. Svojim je utjecajem ishodio i da ostane bez posla, a često je s maloljetnim Mirkom bježala i skrivala se po kukuruzima.

- Udala sam se još maloljetna, a da nisam otišla od njega tada, danas me sigurno ne bi bilo. Sa sinom nisam bila u predobrim odnosima jer mi je zamjerao što sam napustila brak i otišla iz kuće. Kseniju sam upoznala prvi put 2013. godine kada je živjela kod jednog čovjeka u Kladarama. Sin i ja smo ručali i ona ga je nazvala, te je Mirko nakon njezina poziva uznemireno rekao da je opet tuče i da mu dam auto da će otići po nju. Otišla sam s njim. U kući sam zatekla čovjeka kako sjedi na stolcu, a ona je ležala u krevetu potpuno pijana. To je bio njezin bivši suprug. Čim je čula moj glas, izjurila je iz kuće u auto. Više nije htjela izaći iz auta. Ostavila sam ih oboje u Budančevici. Godinu dana kasnije na tri dana sam ih primila u moj stan.

' Burno reagirala na svaku moju riječ'

No Ksenija je uvijek burno reagirala na svaku moju riječ i počela se ponašati kao da je ona vlasnica stana, pa sam im rekla da odu. Nisam ih mogla izdržavati jer sam imala malu mirovinu - rekla je svjedokinja Peršić.

Dodala je da ju je bivši suprug maltretirao 22 godine, a maltretirao je i Mirka te da se ni na njegovom odru kod pokopa nije primjereno ponašao. Očevo maltretiranje utjecalo je na Mirka i njegovo odrastanje. S Mirkom se ponovno susrela 2018. kada joj je donio potpisani raskid ugovora kojim je Mirku bila darovala polovicu kuće.  

Varazdin: Nastavak sudjenja suđenja Kseniji Topolovčan optuženoj za ubojstvo supruga | Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

- Vidjela sam da se je jako promijenio i da je bio izuzetno mršav. Za Uskrs me nazvao i rekao da je s Ksenijom prekinuo i da je ona u bolnici, te da se više neće vratiti. Bila sam u inozemstvu kada sam čula za tragediju. Od tada sam u više navrata razgovarala s Ksenijinim bivšim suprugom, majkom i sestrom. Od njih sam saznala da su moj bivši suprug i Ksenija bili u vezi te da se Ksenija nadala da će od Mirka naslijediti moju polovicu kuće. Nisam bila iznenađena,  jer je moj bivši suprug i prema Mirkovoj prijašnjoj zaručnici bio nasrtljiv i nametljiv. Sam Mirko mi je rekao da se prošlost ponavlja. Upravo zbog toga sam uvjerena da Ksenija nije sama sudjelovala u ubojstvu Mirka. Tim više, što i te kako dobro poznajem svoju kuću i tu sobu i raspored u kući. Smatram da je Ksenija zbog ovisnosti  o alkoholu  bolesna osoba  i ima posljedice iz svog djetinjstava.  Susjedi su mi naknadno rekli da je Kseniji tog dana kada je ubijen moj sin, izjavila da će to biti "krvavi ponedjeljak" - rekla je svjedokinja, aludirajući da je i njezin bivši suprug sudjelovao u ubojstvu vlastitog sina. Istaknula je i da joj je bivši Ksenijin suprug rekao da je i sam tri puta izbjegao Ksenijin napad.

Napomenula je da je Ksenija bila često jako pijana, a da je Mirku malo alkohola bilo dovoljno pa da bude pijan. Iz ranijeg iskaza optužene Ksenije, vidljivo je i da je sama smatrala da je svekar seksualno napastuje i uznemirava. Ksenija je privedena iz pritvora gdje se nalazi od ubojstva supruga. 

Možda vas zanima i ovo:
Message