Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ubila svog muža na spavanju: Traže veću kaznu za Kseniju

Odvjetništvo smatra da Ksenijia Topolovčan (31) za ubojstvo supruga Mirka zaslužuje veću kaznu. Ona je prošle godine zarila mužu nož u prsa, preminuo je na putu do bolnice. Nepravomoćno je dobila 10 godina

Varaždin: Nastavak suđenja Kseniji Topolovćan osumnjičenoj za ubojstvo supruga
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
18 komentara

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu žalilo se na nepravomoćnu presudu Županijskog suda u Varaždinu, koji je u ožujku ove godine Kseniju Topolovčan (31) osudio na 10 godina zatvora za ubojstvo supruga Mirka (39).

PRESUDA KSENIJI TOPOLOVČAN Osudili je na 10 godina: Zarila mužu nož u prsa dok je spavao

Državno odvjetništv smatra da je sud precijenio značenje olakotnih okolnosti te nije u pravoj mjeri vrednovao otegotne okolnosti za oštećenicu. Prvenstveno njezinu raniju osuđivanost za kazneno djelo i višekratnu osuđivanost za prekršaje zbog nasilja u obitelji.

U žalbi je predloženo da se optuženici izrekne kazna zatvora u duljem trajanju. Podsjetimo, Kseniju je sud osudio jer je lani 9. travnja oko 19 sati u spavaćoj sobi obiteljske kuće u Budančevici u koprivničko-križevačkoj županiji ubola supruga kuhinjskim nožem u prsni koš dok je on spavao. Mirko je preminuo na putu do bolnice.

Par je imao dvoje djce koju im je oduzeo Centar za socijalnu skrb i smjestio ih u udomiteljsku obitelj. Svađe bračnog para Topolovčan bile su vrlo česte pa je policija svako malo intervenirala, a i tog kobnog dana intervenirala je kod njih. 

KSENIJA: 'NISAM HTJELA, MIRKO' Ubila je muža na spavanju: 'Pili su, stalno je bila u modricama'

Ksenija je pred sudom izjavila da se ne osjeća krivom za ovaj krvavi zloči.

Supružnici Topolovčan bili su poznati i otprije policiji jer su oboje voljeli popiti a onda su se svađali. Kseniji je tog kobnrog dana izmjereno čak 2,60 promila alkohola u krvi.  Osuđenica se trenutno nalazi u Zatvoru u Varaždinu do pravomoćnosti presude. 

Možda vas zanima i ovo:
Message