Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ubili su šest rotvajlera pred djecom koja su sve gledala

Psi su grizli truplo Dubravka Novoselca, kojeg je kod Donjeg Miholjca ubila Helena Vrtar. Policija je kasnila s očevidom zbog agresivnih pasa. Uspavani su injekcijom

Ljiljanka Mitoš Svoboda
Foto: Ljiljanka Mitoš Svoboda
331 komentara

Ovo je prestrašno! Psi su prvo tri dana zavijali i zbog njih nismo oka sklopili. A onda su se pojavili neki ljudi i sve ih u nekoliko minuta ubili, opisala nam je Tihomila Jovanović iz Osijeka prizor koji ju je ostavio bez daha. U srijedu je kod nje došla prijateljica Ljiljana Mitoš Svoboda, uskoro su čule histerično lajanje i cviljenje pasa u susjedstvu.

- Gledale smo i nismo mogle vjerovati. U dvorište napuštene kuće došao je kombi i iz njega su izašla dvojica mladića. Prišli su nekadašnjem svinjcu i na uzicama izvodili pse i vezali ih za stabla. Nakon toga su, glasno se smijući i razgovarajući, počeli eutanazirati pse injekcijama. Zavezani psi su cvilili, trzali se i u vidljivim mukama polagano umirali najmanje 3 do 5 minuta - ispričala je Tihomila. Sve su čula i vidjela djeca iz obližnjih kuća. Ljiljana je zbog kršenja Pravilnika o usmrćivanju i Zakona o dobrobiti životinja kazneno prijavila veterinara Dejana Todorovića, koji je nadzirao eutanaziju.

Todorović joj je rekao da eutanazira pse po nalogu policije, a u razgovoru za 24sata da eutanazira po nalogu vlasnika. Ubijeni psi pripadali su Heleni Vrtar iz Donjeg Miholjca. Nju policija sumnjiči da je prije tjedan dana u svojoj kući brutalno pretukla prijatelja Dubravka Novoselca, koji je od zadobivenih ozljeda umro.

Možda vas zanima i ovo:
Message