Obavijesti

News

Komentari 116

Ubojica roditelja stigao na sud, obrana: 'Rodbina ga posjećuje'

Ubojica roditelja stigao na sud, obrana: 'Rodbina ga posjećuje'
17

Odvjetnik Tina Šunjerge kazao je da su opunomoćenici oštećenika zatražili isključenje javnosti radi zaštite dostojanstva obitelji poginulih, a tom se prijedlogu pridružila i obrana

VIDEO

Tin Šunjerga (19) optužen za teško ubojstvo svojih roditelja 25. ožujka 2017. u Čisti Velikoj, u zaleđu Vodica, u srijedu se prvi put pojavio na Županijskom sudu u Zadru, gdje je održano pripremno ročište za početak glavne rasprave. 

Ročište je bilo zatvoreno za javnost, a Šunjerga je u raspravnu dvoranu doveden iz Istražnoga zatvora u Zadru, koji se nalazi u istoj zgradi. Tamo se, kako se doznaje, nalazi već neko vrijeme, a prema svemu sudeći, u zadarskom će zatvoru ostati sve do kraja sudskoga postupka.

Budući da je Vrhovni sud odlučio da se predmet sa šibenskoga prebaci na zadarski Županijski sud, Šunjergi je dodijeljen i novi branitelj po službenoj dužnosti, zadarski odvjetnik Karlo Surić. On je nakon izlaska iz sudnice dao kratku izjavu medijima. Rekao je kako o dokaznim prijedlozima nije odlučivalo sudsko vijeće, nego predsjednica Vijeća Sandra Radanović.

- Opunomoćenici oštećenika zatražili su isključenje javnosti radi zaštite dostojanstva obitelji poginulih, a tom se prijedlogu pridružila i obrana. O tome se danas nije odlučivalo, nego će se odlučivati na prvom ročištu glavne rasprave 7. veljače - izjavio je Surić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nije mogao reći hoće li se optuženom Šunjergi suditi kao mlađem punoljetniku, niti kako će se njegov branitelj očitovati o krivnji. Također je rekao kako su i obrana i tužiteljstvo podnijeli dokazne prijedloge, istaknuvši da je predsjednica Vijeća prihvatila gotovo sve prijedloge. 

- Ostalo je samo donijeti odluku o provođenju dokaza kombiniranoga psihologijsko-psihijatrijskoga vještačenja, koje je predložila obrana - rekao je Surić.

Na novinarsko pitanje u kakvom je psihofizičkom stanju njegov branjenik, odvjetnik nije želio govoriti. No, potvrdio je da ga rodbina posjećuje.

-  Čitam niz krivih navoda u medijima da ga rodbina ne posjećuje. Moram reći da ga većina rodbine ipak posjećuje - naglasio je odvjetnik Surić.

Za kaznena djela teškoga ubojstva, koja se Šunjergi stavljaju na teret najviša propisana kazna je pedeset godina bezuvjetnog zatvora. Predmet je sa šibenskoga Županijskoga suda u Šibeniku delegiran u Zadar, jer je velik broj sudaca u Šibeniku sudjelovao u istrazi i drugim sudskim radnjama u ovom slučaju.

Odvjetnik Karlo Surić brani mladog ubojicu

Tina Šunjergu brani odvjetnik Karlo Surić, koji mu je dodijeljen po službenoj dužnosti. On je široj javnosti poznatom po obrani Julije Baljak.

Naime, prije devet godina zastupao je zaposlenicu Interspara u postupku protiv Aleksandra Kneževića, tada bivšeg poslovođe trgovačkog centra koji ju je seksualno zlostavljao na poslu.

Bila je to prva presuda u Hrvatskoj koja se doticala mobbinga, piše Antena Zadar.

Ubio roditelje no neće u zatvor: 'Izgubio je dodir sa stvarnošću'
Ubio roditelje no neće u zatvor: 'Izgubio je dodir sa stvarnošću'

Planirao ubojstvo roditelja, htio im se osvetiti

Šunjerga je ubojstvo roditelja pomno isplanirao. Naime time im se htio osvetiti zbog toga što su mu više godina prigovarali zbog loših ocjena u školi, konzumiranja raznih vrsta droge, nametali zabrane, a što je doživljavao kao prikraćivanje njegovih sloboda.

Tako je 25. ožujka 2017. između 14.30 i 17.00 sati u Čistoj Velikoj, dok je zajedno s roditeljima obavljao radove u polju, najprije s namjerom da ode do kuće i uzme pištolj iz sefa, roditeljima rekao da ide do kuće vratiti psa i dovesti prijatelja da im pomogne oko radova.

Ubio roditelje hicem u potiljak, prijeti mu i 50 godina zatvora
Ubio roditelje hicem u potiljak, prijeti mu i 50 godina zatvora

Uz navedenu izliku, Šunjerga je otišao kući gdje je nasilno otvorio sef iz kojeg je uzeo pištolj marke Crvena zastava i potom, u svrhu realizacije svog plana, kontaktirao prijatelja kojem je lažno predočio da idu zajedno u Šibenik. Kad je prijatelj na to pristao, Šunjerga mu je rekao kako prvo idu u polje kamo su zajedno otišli, a sa sobom je ponio pištolj.

Oko 16.30 sati, iskoristivši to što je otac ranije sa svojim automobilom otišao kući, a majka ostala sama u polju s njim i prijateljem, Šunjerga je sjeo u automobil marke Citroen Saxo, na zadnje sjedište iza majke kao vozača. Šunjergu se tereti da je tijekom vožnje, bez ikakve naznake, dok je majka razgovarala s njegovim prijateljem, izvukao iz pojasa hlača pištolj i usmrtio je ispalivši joj metak u potiljak glave.  Tereti ga se da je povlačenjem ručne kočnice zaustavio automobil, pri čemu je njegov prijatelj, vidjevši što je napravio, pobjegao, a Šunjerga se s tijelom majke u automobilu odvezao kilometar od mjesta događaja gdje je ostavio automobil i majčino tijelo.

Ekskluzivno: Trenuci uhićenja monstruma iz Čiste Velike...
Ekskluzivno: Trenuci uhićenja monstruma iz Čiste Velike...

Potom se, u namjeri da ubije i oca, vratio pješice do obiteljske kuće u Čistoj Velikoj. Dolaskom do kuće oko 17.00 sati, Šunjerga je zatekao oca u garaži te ga, nakon razgovora i vraćanja ključeva, ubio na mjestu događaja hicem iz pištolja u potiljak glave. Kako bi mu nečujno prišao s leđa i repetirao pištolj, Šunjergu se tereti da je u susjednoj prostoriji pustio vodu iz slavine.

Njegovog prijatelja se tereti da je 25. ožujka 2017. oko 16.30 sati u Čistoj Velikoj, nakon što je vidio da je vidio da je mladić u automobilu ubio svoju majku, izišao iz vozila i otišao svojoj kući, a da nadležnim tijelima nije prijavio počinjenje tog kaznenog djela, iako je znao da bi prijavljivanjem djela bilo omogućeno i znatno olakšano otkrivanje djela i počinitelja.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 116
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag