Obavijesti

News

Komentari 22

'Nisam kriv, ja sam se branio': Ubo ga 50 puta po glavi i tijelu

'Nisam kriv, ja sam se branio': Ubo ga 50 puta po glavi i tijelu
3

Počelo je suđenje Dini Melinčeviću za ubojstvo Kristijana Dugančića 8. listopada 2016. u Gornjim Plavnicama: 'U hrvanju sam prvi došao do noža, i u mraku sam ga ubo nožem u čelo'

VIDEO

Ne osjećam se krivim ni po jednoj točki optužnice, kazao je u četvrtak vijeću bjelovarskog Županijskog suda Dino Melinčević (27) na početku suđenja.

Njega odvjetništvo tereti da je 8. listopada prošle godine nešto prije 22 sata u Gornjim Plavnicama, nožem usmrtio svog poznanika Kristijana Dugančića u njegovoj kući, zadavši mu 50 uboda nožem dugim 18 centimetara po glavi i tijelu.

Optuženi doduše, nije poricao ubojstvo, ali je kazao kako poznanika ubio samoobrani. 

Prema nalazima vještaka od brojnih uboda, smrtonosan je bio onaj u predjelu prsa, jer je zbog dubine zabijenog noža nesretni Dugančić na mjestu preminuo.

'Taj dan popio sam gotovo pet litara vina'

Melinčević, koji je imao 1,14 promila alkohola u krvi, potom je zaključao ulazna vrata kuće u kojoj je ostavio mrtvo tijelo svog poznanika, a ključ ponio sa sobom.  

Branio se kako već dulje vrijeme je ovisan o alkoholu i da je taj dan od jutra konzumirao veće količine alkoholnog pića pa sve do kobnog susreta sa budućom žrtvom u predvečer uoči ubojstva. Prema njegovoj procjeni taj je dan popio gotovo pet litara vina.

Na putu kući, susreo je Dugančića koji ga je pozvao na piće. Dugančić mu je inače bio susjed, dijelilo ih je samo par kuća. Nastavili su zajedno piti. U jednom trenutku, Melinčević je Dugančiću predbacio da mu je jednom zgodom ukrao neki alat, a što je ovaj negirao. Tijekom prepirke i svađe koja je uslijedila, Dugančić ga je potjerao iz kuće, ali se Melinčević vratio, jer mu je ovaj obećao dati 1000 kuna za alat.  

'Ubo sam ga nožem u čelo, a on me proganjao'

- Kad smo sjeli za stol, Dugančić je na mene krenuo nožem. Uspio sam izbjeći udarac nožem u glavu, ali me je unatoč mojem blokiranju udarca ubo u palac – tvrdi u svojoj obrani Melinčević.

U nastavku je kazao, kako su obojica bili pijani i završili na podu.  

- U hrvanju sam prvi došao do noža, i u mraku, jer u kući nije bilo struje, sam ga ubo nožem u čelo i pokušao pobjeći, a on me proganjao i nekim predmetom udarao s leđa. Pomislio sam da mi je to kraj. Okrenuo sam se i počeo ga ubadati nožem. Sve se odvijalo jako brzo. Udarao sam ga dok se nije srušio na tlo – iznosi u svojoj obrani osumnjičeni za ubojstvo.

Nakon toga je otišao kući, gdje živi s bakom i djedom, te im ispričao što je napravio i potom otišao na susjedov tavan prije dolaska policije i tamo zaspao. Ubrzo je pronađen i priveden u postaju.

Kazao je kako mu je žao zbog ubojstva Kristijana, ali da je to bilo u obrani, a na sudu je da odluči kako želi.  

Sud je ispitao i svjedoka kod kojeg je policija na tavanu našla osumnjičenog. On je rekao kako je Dino došao zamotane ruke ali se vidjelo da krvari i pitao ga može li mu pomoći. Ubrzo su stigli i policajci,  Dino je pobjegao na tavan, gdje je i uhićen. Svjedoku je na pitanje što je napravio, optuženi kazao kako je ubo nožem onog lopova.

Vještak: Pokojniku je zadana 51 rana

Psihijatrijski vještak, dr. Aleksandar Haid, zatražio je da se nad Melinčevićem izvede još jedno vještačenje, jer se optuženi u nekoliko navrata liječio od alkoholne ovisnosti.

Sudsko – medicinski vještak, dr. Josip Škavić je u svom nalazu rekao da je pokojniku zadana 51 rana. Izdvojio je kao kobnu onu zadanu u prsa od koje se u kratkom roku izgubi oko 1,5 litra krvi, a iskrvarenje i smrt nastupa u roku tri minute.

Predsjednica vijeća sutkinja Sandra Galjar je odgodila raspravu, zbog ponovnog psihijatrijskog vještačenja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...