Obavijesti

News

Komentari 223

Ubojica Bulj nakon izlaska iz zatvora: Nisam ubio Anđelu, vratit ću se u Sinj, ne bojim se

Ubojica Bulj nakon izlaska iz zatvora: Nisam ubio Anđelu, vratit ću se u Sinj, ne bojim se
8

Ivan Bulj izašao je danas iz zatvora u Turopolju nakon što je izvršio svoju zatvorsku kaznu u trajanju od 22 godine. Ubio je 16-godišnju Anđelu Bešlić 2002. godine, a njeno tijelo bacio je u šikaru

VIDEO

Ubojica srednjoškolke Anđele Bešlić nakon 22 godine provedene iza rešetaka od danas je slobodan čovjek. Izišao je iz zatvora u Turopolju u koji je bio prebačen nakon što je 21 godinu proveo u zatvoru u Glini.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Ivan Bulj izašao iz zatvora: 'Anđelu nikad u životu nisam vidio, 22 godine sam nedužan u zatvoru' 00:59

- Nakon 22 godine zatvora vratit ću se u Sinj svakako, u idućih par dana moram konsolidirati svoje zdravstveno stanje, financije, vozački ispit i neke druge stvari. Ali Sinja se nikad nisam odrekao, kuće se nikad nisam odrekao i vratit ću se u Sinj u skoro vrijeme - kazao je Bulj nakon izlaska iz zatvora. Po njega je došao muškarac s maskom i kapuljačom u kombiju bez registarskih oznaka.

Velika Gorica: Ivan Bulj, ubojica Anđele Bešlić, izašao je na slobodu

Ubojica: Nisam kriv, nedužan sam bio u zatvoru

Novinari su ga upitali kako komentira izjavu oca ubijene Anđele da ne želi da se on vrati u Sinj.

- Ja sam izrazio sućut više puta gospodinu Ivanu Bešliću, kako u hotelu Alkar u Sinju tako i na sudu u Splitu. Ja sam ispravan, kazneno djelo teškog ubojstva pokojne Anđele Bešlić nisam počinio - rekao je Bulj.

Na pitanje zašto je onda bio u zatvoru 22 godine, Bulj odgovara:

''To pitajte sudove. 22 godine proveo sam nedužan u hrvatskim zatvorima. To sam govorio od prvog dana, to govorim i danas. Uvijek sam na sudu odgovarao na sva pitanja, nikad nisam krio lice fasciklom, jaknom, košuljom ili ničim drugim. Ja sam tužan kakvo imamo pravosuđe u Hrvatskoj i koje je na listi povjerenja hrvatskih građana na zadnjem mjestu, a od svih pravosudnih sustava u Europskoj uniji, nažalost, hrvatsko pravosuđe je na zadnjem ili predzadnjem mjestu - rekao je Bulj.

FOTO Ubojica Ivan Bulj izašao je iz zatvora nakon 22 godine
FOTO Ubojica Ivan Bulj izašao je iz zatvora nakon 22 godine

- Osjećam bol kao građanin Sinja, kao roditelj, o tome sam više puta govorio u novinama. Ponovit ću - kazneno djelo počinio nisam, niti ja, niti itko moj, niti moj rođak Pave Bulj koji je nažalost u međuvremenu preminuo pravomoćno oslobođen. Moj zahtjev za obnovom postupka nalazi se na Visokom kaznenom sudu, a kada treba sada sudovima da to riješe šest mjeseci, onda vidite u kakvoj državi živimo - rekao je Bulj.

Kako Bulj planira dokazati tvrdnju da je nevin?

Velika Gorica: Ivan Bulj, ubojica Anđele Bešlić izašao je na slobodu

- Uz obnovu kaznenog postupka i uz pomoć vas, hrvatskih novinara. Da li vi znate ijedan dokaz na temelju čega sam ja osuđen? Ja sam osuđen na temelju indicija, jedini u Hrvatskoj pretpostavljam. Nisam sto posto siguran, iako mi je tisuće presuda prošlo kroz ruke. Osuđen sam na kaznu dugotrajnog zatvora za kazneno djelo koje nisam počinio. Ostajem pri svakoj svojoj izjavi koju sam dao sudovima. Na sudovima sam uvijek odgovarao na sva pitanja - obitelji oštećene, državnog odvjetnika, mog odvjetnika, drugih odvjetnika na sudu, članova sudskog vijeća. Na sva pitanja sam uvijek odgovarao  - kazao je Bulj.

Ubojica Ivan Bulj izašao je na slobodu: Ovo su nevjerojatni propusti policije u tom slučaju
Ubojica Ivan Bulj izašao je na slobodu: Ovo su nevjerojatni propusti policije u tom slučaju

- Ne postoji nikakva poveznica između mene i pokojne Anđele Bešlić. Nijedan dokaz na sudu nije izveden u moju korist. Obraćam se ovim putem cjelokupnoj hrvatskoj javnosti. Želim reći da se ne slažem i da ni u kom slučaju nije točna ona Goebbelsova da sto puta ponovljena laž postaje istina. To nije točno. Milijun puta ponovljena laž je jedna obična, mala, smrdljiva laž. Znači ne postoji to. To postoji samo u primitivnim društvima, nedemokratskim društvima, u takvim društvenim uređenjima - rekao je Bulj novinarima.

Bulj je poručio kako će se do kraja boriti da dokaže svoju nevinost. Kaže kako Anđelu Bešlić nije poznavao.

- Ne znam jesam li je ikada vidio. Jednom sam na televiziji vidio jednog čovjeka koji je trgovac, poslovođa je bio u jednom dućanu na dnu pijace u Sinju, koji je rekao da je bila kod njega na praksi, a tamo blizu sam radio pa sam možda nekad tamo kupio kakav artikl. Ali osobno pokojnu Anđelu Bešlić nisam poznavao, niti ikoga drugog iz njene obitelji osim njenog oca, Ivana Bešlića - ponovio je Bulj.

Velika Gorica: Ivan Bulj, ubojica Anđele Bešlić izašao je na slobodu

- Bili smo poznanici, između ostalog smo zajedno bili u ratu. Nismo nikad imali nikakve neraščišćene račune, profesor sam, bio sam na dvije magistrature, bojnik Hrvatske vojske iz 1992. godine. Glupostima se ne bavim - odgovorio je Bulj na pitanje o prirodi njegovog odnosa s Anđelinim ocem. Kaže kako se s Ivanom Bešlićem nije čuo tijekom boravka u zatvoru.

- Ja sam sve objasnio na sudu. Gospodin Ivan Bešlić je bio na tim raspravama. Isto kao što danas govori u medijima nedokazane tvrdnje i mnoge, nažalost, laži, isto tako je govorio prije ročišta na sudu u Splitu kad je kao svjedok ispitan na sudu i s moje strane. Ništa od tih tvrdnji nije ponovio. Znači, nije ponovio o meni razno razne neistine, laži, koje su o meni iznesene - rekao je Bulj.

Nakon 22 godine, ubojica izlazi iz zatvora. Otac ubijene Anđele: 'Bulj se u Sinj više neće vratiti!'
Nakon 22 godine, ubojica izlazi iz zatvora. Otac ubijene Anđele: 'Bulj se u Sinj više neće vratiti!'

Kaže kako će sada jedno vrijeme provesti u Zagrebu.

- U Sinj ću se svakako vratiti, ali preda mnom je rješavanje socijalnih problema, zdravstvenih, financijskih i tako dalje. Normalno i obnova kaznenog postupka jer ja taj razbojnik nisam i meni je žao što prođe toliko godina, ne samo zbog mene, već što se laže uporno i sustavno od hrvatskih sudova i državnog odvjetništva, policije, moj grad i cijela domovina Hrvatska kao i oštećena obitelj - kazao je Bulj.

Velika Gorica: Ivan Bulj, ubojica Anđele Bešlić, izašao je na slobodu

- Ne bojim se ničega, što bih se bojao - zaključio je na kraju Bulj.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 223
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...