Obavijesti

News

Komentari 439

Ubojica iz Sloboštine odmah htio platiti da ide na slobodu

Ubojica iz Sloboštine odmah htio platiti da ide na slobodu
13

PREDAO NOŽ: Džemal Paloš (60) zvani Kobra surađivao je s policajcima koji su ga došli uhititi i sam im predao oružje. Na ispitivanju pred istražiteljima je djelovao hladno i bez emocija

VIDEO

Ponudili smo jamčevinu, no sud ju je odbio, rekao nam je odvjetnik Željko Macan, koji Džemala Paloša (60) brani po službenoj dužnosti. Nije htio otkriti što su ponudili kako bi se Paloš mogao braniti sa slobode. Sumnjiče ga da je na Uskrs oko 18 sati nožem skakavcem na autobusnoj stanici u zagrebačkoj Sloboštini ubo Antu Škembera (29) i nanio mu smrtnu ozljedu. Nakon što je noć proveo u ćeliji u prostorijama policije na zagrebačkim Oranicama, u petak u 11 sati doveli su ga na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici. Tamo je aktivno iznosio obranu i odgovarao na pitanja.

POGLEDAJTE SNIMKU:


Sutkinja istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici odredila mu je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Nakon što ga je saslušala sutkinja istrage, Džemala Paloša odveli su u zatvor u Remetincu gdje će provesti sljedećih mjesec dana.
Njegov odvjetnik Željko Macan iz Velike Gorice rekao je da će se žaliti na odluku o pritvoru i dodao kako nije točno da je njegov klijent bježao, nego se sam prijavio policiji.



Podsjetimo, Paloš se na Uskrs nešto prije 18 sati vozio autobusom linije 268 prema Velikoj Gorici. Na stanici Oreškovićeva u zagrebačkoj Sloboštini u autobus je na prva vrata ušao Ante Škember (29). I on se vraćao kući nakon što je taj dan pio u kafićima u Ulici sv. Mateja i Vajdinu vijencu. Tražio je vozača da ga pusti u autobus bez karte jer je Uskrs.

- Ne mogu te pustiti bez karte - rekao mu je vozač i ugasio motor. On je u tom trenutku pokušao proći kraj vozača, no usprotivio mu se Džemal.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:07

Potukli su se oko karte

Na snimci koju je ekskluzivno objavio 24sata vidi se kako je Džemal zapriječio prolaz mladiću, nakon čega ga je mladić udario šakom. Tučnjava se nastavila izvan autobusa, gdje je Džemal u jednom trenutku rukom zamahnuo prema Škemberu. Iako se to na snimci ne vidi, u ruci je imao nož skakavac, kojim je Škemberu zadao smrtonosni ubod.

Nakon prepirke Džemal sjeda u autobus i nastavlja put kući u Veliko Polje, a mladić ostaje stajati na autobusnoj stanici.

Na Facebooku se hvali kako voli životinje

Nožem mu je probio aortu

Ni vozač ni drugi putnici nisu primijetili da se mladiću dogodilo nešto strašno te su nastavili s vožnjom. Ranjeni Škember uspio je napraviti još nekoliko koraka, nakon čega se čučnuo, pa sjeo, a zatim legao na travu kraj metalnog kontejnera, gdje ga je spazila prolaznica.

Poznaje Zlatka Hasanbegovića, bivšeg ministra kulture

Obdukcija je utvrdila da je zadobio jednu ubodnu ranu koja mu je probila aortu, zbog čega je krvario u trbušnu šupljinu. Preminuo je u bolnici tri sata kasnije. Upravo zahvaljujući snimci policija je uspjela rasvijetliti okolnosti misterioznog slučaja i identificirati ubojicu. U srijedu navečer uhitili su ga negdje u Dalmaciji. Kako doznajemo, s policijom je surađivao te im je dragovoljno predao nož kojim je ubo mladića, kao i odjeću koju je nosio tog dana kako bi je mogli analizirati. Pred istražiteljima je bio hladan kao špricer i nije pokazivao emocije. Tri dana nakon ubojstva, u utorak, na svojem profilu na Facebooku objavio je snimku iz automobila. Snimao je snježnu cestu na putu prema moru.
- Nisu Alpe, ali jest naš Velebit - komentirao je uz snimku.

S članovima udruge Prvi hrvatski redarstvenik

Iako su nam članovi obitelji rekli da mu je sve oprošteno, čini se da ne dijele svi njihovo mišljenje. U komentarima ispod snimke Džemala vrijeđaju te prijete da snijeg više neće vidjeti i da ni u zatvoru neće imati mira.

U ratu je proveo 791 dan

- On i supruga doselili su se još 1982. ili 1985. godine i počeli graditi kuću. Sagradili su dvojni objekt, koji još nisu do kraja završili. Imaju troje djece, dvije kćeri i sina, svi su odrasli. Nikad ne bih rekla da je on učinio nešto takvo - rekla je susjeda. Nitko od njih nije krio iznenađenje nakon što je u javnost iscurio identitet osumnjičenog za ubojstvo na Uskrs.

- Uvijek je bio tu za nas. Kad god bi nešto trebalo, uvijek je uskočio pomoći. Ako nije mogao pomoći, nije ni odmogao - rekla je druga susjeda.

S nekadašnjim načelnikom zagrebačke policije Marijanom Tomuradom

Jedan mještanin nam je rekao da je Kobra, kako su ga zvali, bio “pomalo čudan” i osjetljiv ako bi osjetio nepravdu.
Džemal je član udruge Prvi hrvatski redarstvenik. Predsjednik udruge Zdravko Lončar rekao nam je jučer da je Džemala tek površno poznavao. Znao ga je vidjeti nekoliko puta godišnje na njihovim okupljanjima, a zadnji put ga je vidio prije dva mjeseca. Dodaje da je uvijek bio živahan i volio se družiti s ostalim članovima, a da je ovo što je napravio velika tragedija.

- Izgubljen je jedan mladi život, a Džemal je također izgubio život - rekao je Lončar.

Prema Registru branitelja, Džemal je u ratu proveo 791 dan. Bio je pripadnik tzv. Merčepove postrojbe i svjedočio je na suđenju Tomislavu Merčepu za ratni zločin nad srpskim civilima 1991. godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Obitelj i prijatelji tragično preminulog Ante Škembera ostavili su cvijeće i zapalili svijeće na mjestu gdje je ubijen Reporter: Helena Tkalčević

Posted by 24sata on Friday, 21 April 2017

Oslobodio je Lipik i okolicu

Na sudu je 2012. godine rekao da je od kolovoza 1990. radio na ustroju Hrvatske policije, pa je tako, između ostaloga, radio i u obučnom centru Prvi hrvatski redarstvenik. Putem prema Pakracu, u listopadu 1991. godine, s Merčepom je stradao u prometnoj nesreći.

- Nakon što je zapovjednik postrojbe u Pakračkoj poljani poginuo, ja sam preuzeo zapovjedništvo i organizirao tu postrojbu, nakon čega smo zajedno s pripadnicima HV-a oslobodili Lipik - svjedočio je Džemal. Iako je bio zapovjednik, kako je formalno bio na bolovanju, dobio je otkaz u MUP-u zbog nedolaska na posao.

Njegova obitelj nije željela razgovarati

U obiteljskoj kući u okolici Velike Gorice u kojoj Džemal Paloš stanuje sa suprugom, dvije kćeri, sinom i unucima jučer nismo zatekli nikoga. Jedna kći javila nam se na mobitel, no nije željela razgovarati, nego je odmah poklopila slušalicu.

Kuću do danas nije uspio završiti

Susjedi kažu da se Džemal Paloš u Veliko Polje doselio sredinom 80-ih godina prošlog stoljeća. Tad je počeo graditi kuću, koju je kasnije nadograđivao. Dvojni objekt koji je sagradio ni danas nema fasadu.


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 439
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a