Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Ubojica tvrdi da čuje glasove i da prelazi u druge dimenzije

Dini Kulišeku u ponedjeljak je počelo suđenje za ubojstvo Ivana Jagodića kojega je lani u Crikvenici usmrtio sa 40 uboda nožem, a njegovu djevojku teško ranio

Nel Pavletić/PIXSELL
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
29 komentara

Na početku suđenja Dramljaninu Dinu Kulišeku(21), optuženom za prošlogodišnje ubojstvo Ivana Jagodića (22) kojeg je usmrtio sa tridesetak uboda nožem i teškog ranjavanja njegove djevojke Meriem Demo u stanu u Crikvenici, u ponedjeljak je svjedočilo dvoje psihijatara koji su nad optuženim izvršili psihijatrijsko vještaćenje.

Prema nalazu i mišljenju vještakinje Valentine Ružić, Kulišek je u vrijeme zločina bio smanjeno ubrojiv, ali ne bitno. Simptomi koji upućuju na psihotični poremećaj – slušne i vizualne halucinacije, vizije, iluzije, telepatske sposobnosti – za vještakinju su “naučena psihopatologija”. Glasovi u glavi koji mu zapovijedaju, tvrdnje da prelazi iz dimenzije u dimenziju, da mu ljudi čitaju misli i svijet vodi vrag za vještakinju su neuvjerljivi.

-  Da se mene pita, on se ne bi trebao liječiti, ali s obzirom na prijašnju dijagnozu akutnog psihotičnog poremećaja, kolege mu daju terapiju – rekla dr. Valentina Ružić.

Suprotan je nalaz psihijatrijskog vještaka dr. Miroslava Gorete koji tvrdi da je Kulišek, s dijagnozom akutnog psihotičnog poremećaja čija dugotrajnost upućuje na shizofreniju, u vrijeme ubojstva bio neubrojiv te smatra da ni stručnjak, a kamoli laik, ne bi mogao producirati toliku količinu psihopatoloških sadržaja da je zdrav.

Zbog takvih oprećnih nalaza sud je naredio treće vještačenje.

Optuženi Kulišek na sud je došao iz zagrebačke Bolnice za osobe lišene slobode te se izjasnio kako razumije optužnicu, kako se ne smatra krivim i kako će se braniti šutnjom.

Možda vas zanima i ovo:
Message