Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ubojstvo kod Sl. Broda: Ženu (54) je suprug ubio sjekirom

Kako je za sada utvrđeno očevidom teško pokretni Anto Bošnjak (71) iz za sada još neutvrđenih razloga sjekirom je usmrtio svoju suprugu Mariju dok je spavala

Franjo Lepan/24sata
Foto: Franjo Lepan/24sata
161 komentara

Brodska policija zaprimila je u ponedjeljak iza 10 sati dojavu o ubojstvu u selu Stari Perkovci na području općine Vrpolje, istočno od Slavonskog Broda. Kako je za sada utvrđeno teško pokretni Anto Bošnjak (71) iz za sada još neutvrđenih razloga sjekirom je usmrtio svoju suprugu Mariju (54), najvjerojatnije dok je još spavala. 

- Bili su jako dobri susjedi, nismo nikada čuli da se svađaju. Marija  se vrijedno brinula o suprugu Anti, ne znamo što se to moglo dogoditi da dođe do najgorega. Cijelo selo zna da je Anto i otprije imao problema psihičke naravi, pucao je prije desetak i više godina u sebe iz vatrenog oružja, možda je rat na njega ostavio teške posljedice. Koliko mi znamo, uredno su i mirno živjeli, a što se među njima stvarno dogodilo i zašto je Anto posegnuo tako okrutno oduzeti život svojoj supruzi nije nam jasno i ostat će zagonetka. Nisu bili u neimaštini, Anto je imao mirovinu, a i dvije od ukupno četiri kćeri živjele su s njima i uzajamno su se pomagali - ispričali su zgroženi tragedijom Bošnjakovih susjedi Luka i Ana Bošnjaković. 

Nakon  što si nije uspio oduzeti život Bošnjak se povukao u kuću, skoro da nije ni izlazio, kažu susjedi. Susjedi ga nisu vidjeli mjesecima, a kada bi i izašao zadržao bi se nakratko na ulaznoj kapiji. Teškim se koracima kretao po dvorištu. U kući nitko nije bio voljan za razgovor i izjave, tek je jedna od kćerki rekla da je strašno to što im se dogodilo. Anto Bošnjak je odmah uhićen i odveden u pritvor. 

- Očevid je obavljen, u kvalifikaciji teškog kaznenog djela polazimo od postavke mučkog ubojstva izvršenog na krajnje podmukao način - rekla je Mirela Šmital, zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Slavonskom Brodu. Anto Bošnjak bi trebao u utorak biti izveden pred sudca koji će donijeti odluku o njegovom zadržavanju i pritvoru ili puštanju da se brani sa slobode.

Možda vas zanima i ovo:
Message