Obavijesti

News

Komentari 32

Učenica: Na mjestu eksplozije je bio i drugi čovjek s kapom

Podsjetimo, Vojislava Blaževića tužitelji terete da je početkom siječnja u Zagrebu postavio dvije improvizirane naprave i time ugrozio živote i imovinu ljudi

VIDEO

Kad nas je počeo tjerati sa stanice, činilo mi se kao da želi da bježimo, da se spasimo. Jedino, ni danas mi nije jasno zašto on nije bježao s nama, kazala je na suđenju paraglideru Vojislavu Blaževiću 17-godišnja učenica ekonomske škole, svjedokinja druge eksplozije u siječnju u zagrebačkom Stenjevcu. 

Podsjetimo, Blaževića terete da je početkom siječnja u Zagrebu postavio dvije improvizirane naprave i time ugrozio živote i imovinu ljudi.

Svjedokinja, koja je na Općinski kazneni sud u Zagrebu došla u pratnji oca, kazala je da se te večeri vraćala kući od poznanice. Na autobusnoj stanici na Aleji Bologne zatekla je optuženog Blaževića.

"Ljudi, bomba, bježite"

- Imao je crnu kapu kao one što pletu bakice i tamnu sportsku torbu preko ramena. Pitala sam ga ima li cigaretu, a on je rekao da nema i da ne puši jer je pušenje štetno. Pitala sam ga je li čuo za onu bombu i je li to bilo tu negdje u blizini. On je rekao da nije to bilo baš tu. Spomenuo je i da čeka prijevoz automobilom te je često pričao na mobitel. Nakon što su na stanicu došli jedna plava djevojka i jedan dečko, nisam više obraćala pažnju na njega sve dok nije počeo vikati: "Ljudi, bomba, bježite!". Dvije-tri sekunde smo se gledali i razmišljali što da napravimo, a onda smo počeli trčati prema pothodniku - kazala je djevojka. 

Prisjetila se da je, kad je izašla iz pothodnika, na Aleji Bologni nasuprot autobusne stanice vidjela nekog muškarca u crnoj jakni i sa šiltericom. Policajcima je rekla da ga ne bi mogla prepoznati jer je bila magla, a on je bio daleko.

- Detonacija me zatresla. Ne mogu opisati što sam osjetila, onaj bum osjećaj. Nisam osjetila strah jer se inače ne bojim. Bio mi je to doživljaj, takve stvari gledala sam samo u filmovima - ispričala je svjedokinja.

"Blažević se nikad nije hvalio da je ikome postavio bombu"

Nakon nje, svjedočio je Blaževićev poznanik, poduzetnik iz Samobora Vinko Fabekovac. On je u iskazu policiji rekao da je čuo Vojislava Blaževića kako se pred Daliborom Ciglarom hvali kako je 90-ih bacio bombu na livadu ispred restorana Babilon u Samoboru čiji je vlasnik bio Tomislav Horvatinčić. Fabekovac je na sudu to porekao te je rekao da mu se optuženi nikad nije hvalio da bi postavio ili bacio bombu bilo kome.

- Ja sam u to vrijeme bio hrvatski branitelj dragovoljac. Nikad se ne bih družio s nikim tko radi protiv hrvatske države - objasnio je Fabekovac. Slično je govorio i Dalibor Ciglar, koji Blaževića poznaje 38 godina, pohađali su istu srednju školu te su jedno vrijeme radili zajedno za poštu.

- Ne znam da bi itko bacio bombu pred restoran Tome Horvatinčića niti se sjećam da bi se Blažević ikad hvalio da je ikome postavio bombu. Koliko znam, Tomo i Vojo su u dobrim odnosima - svjedočio je Ciglar. Dodao je da je Blažević jedna od rijetkih osoba koje poznaje, koja nikad ne pije i ne drogira se te da nije sklon svađi ni tučnjavi, no da je spreman braniti se.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina