News

Komentari 10

Učenici ostali bez busne linije: Ne mogu u školu 'Čista Velika'

Učenici ostali bez busne linije: Ne mogu u školu 'Čista Velika'

Roditelji djece iz OŠ 'Čista Velika' u zaleđu Vodica, prosvjeduju zbog ukidanja jedne od ukupno dvije autobusne linije kojima djeca iz okolnih mjesta putuju do škole

U Osnovnoj školi 'Čista Velika' u zaleđu Vodica u ponedjeljak je s nastave izostalo svako drugo dijete. Umjesto 44 djece putnika, od ukupno 98 učenika, do škole su došli njihovi roditelji. Okupili su se na prosvjedu zbog ukidanja jedne od ukupno dvije autobusne linije kojima su djeca iz Gaćeleza, Grabovaca, Čiste Male, Lađevaca, Krkovića, Bilostanova i Galića putovali u školu.

- Ukidanjem autobusa naša djeca su prisiljena ustajati pola sata ili sat ranije nego do sad, a kad prva tura djece dođe do škole ostavljeni su bez nadzora. Osim toga, kad pada kiša, u jedan jedini autobus se nakrca 58 djece. Od kada je odluka donesena, krajem prošle školske godine, tražimo da nas prime na sastanak u Županiji i gradovima Vodicama i Skradinu. Kako nas do danas nisu htjeli ni saslušati, djecu nismo poslali u školu i organizirali smo prosvjed - rekao je predstavnik pobunjenih roditelja Luka Bilać.

Djecu neće slati u školu sve dok Županija, te gradovi Vodice i Skradin ne odluče sjesti s roditeljima.

'Nekome se pogoduje na štetu naše djece'

- Nastavit ćemo akcije građanskog neposluha i neslanja djece u školu sve dok se problem ne riješi i ne budemo pozvani na radni sastanak na kojem tražimo precizne podatke koliko se do sada plaćao prijevoz i kolika je ušteda, te tko će i koliko plaćati nastavnike koji dežuraju s djecom do početka nastave. Nije nam jasno gdje je ni kolika je ušteda na prijevozu, odnosno ukupna ušteda, uzevši u obzir i činjenicu da će se dežurstvo nastavnika plaćati, a kilometri koje su prije prelazila dva autobusa sada prelazi jedan. Pitamo se je li se ovdje samo išlo za tim da se nekome pogoduje na račun djece - kaže Bilać.

Odgovor iz Županije nije trebalo dugo čekati

- Predstavnici roditelja pozvani su na sastanak kod župana Gorana Pauka na kojem ćemo razgovarati o problematici prijevoza djece do Osnovne škole 'Čista Velika' - rekla nam je Dijana Ercegović, pročelnica županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i sport.

Najčitaniji članci