News

Komentari 19

'Učitelji i učenici sada konačno mogu pokazati ono što znaju'

'Učitelji i učenici sada konačno mogu pokazati ono što znaju'

OPRAVDALI POVJERENJE: Naše škole zaslužuju pažnju i super je da im 24sata tu pažnju pruža. Nadam se da ćemo i dalje imati prilike čitati o dobrim pričama

Svakog dana u tiskanom izdanju 24sata stručnjaci, profesori i učitelji, roditelji i djeca, obični ljudi i znanstvenici upozoravat će na probleme, otkrivati rješenja i objašnjavati slučajeve koji mogu pomoći da imamo bolje obrazovanje za bolju Hrvatsku.

Ugodno sam se iznenadila primijetivši da projekt “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska” objavljuje 100. izdanje. Jasno se sjećam početka i skeptičnih komentara kolega: “Ah, opet novinari misle da sve znaju o obrazovanju, pa će biti svakakvih mračnih tekstova samo za privlačenje pažnje”.

Nažalost, činjenica je da priče o školama i obrazovanju završavaju u medijima najčešće kad se radi o skandalima i lošim primjerima.

Kako sam ja “klasa optimist”, odlučila sam timu projekta dati priliku da pokažu što misle, pa da vidimo što oni podrazumijevaju pod “Boljim obrazovanjem, boljom Hrvatskom”. I da, opravdali su povjerenje i moje optimistične nade da zaista možemo bolje.

“Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska” meni znači priliku za sve škole, učitelje, učenike i roditelje da pokažu što znaju, što rade, kakve aktivnosti i projekte osmišljavaju. Priliku da odškrinu vrata svojih učionica i pokažu mala čuda koja se tamo događaju, kako djeca otkrivaju i uče, kako se igraju i zabavljaju te kolika je količina pozitivne energije koju učitelji ulažu u obrazovanje.

Drago mi je da javnost ima priliku čitati o primjerima iz raznih hrvatskih škola, od kojih su udaljeni više stotina kilometara i za koje možda nikad ne bi čuli da nema ovog projekta. Veselim se svakom uspjehu učenika i učitelja te vjerujem da svaki njihov uspjeh zaslužuje i pažnju medija. Projekt “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska” pokazuje da su učenici i učitelji nepatvorene medijske zvijezde s pravim zvjezdanim tragom iza i ispred sebe - tragom koji je iscrtan dječjim radovima, popločen računalnim programima, oživljen dramskim i glazbenim pričama te osvijetljen međunarodnim projektima. Da, naše škole zaslužuju pažnju i super je da im 24sata tu pažnju pruža.

Nadam se da ćemo još dugo imati prilike čitati o dobrim pričama iz svijeta obrazovanja jer ih još puno ima neispričanih.

Podržao nas je i poznati znanstvenik dr. Ivica Đikić

Svjetski priznati hrvatski znanstvenik dr. Ivica Đikić, koji traga za lijekom protiv raka, podržao je našu akciju. Đikić je u ekskluzivnoj kolumni za 24sata upozorio kako je utjecaj politike na obrazovanje u Hrvatskoj poguban.

Petar Glebov / PIXSELL

Lajkaj stranicu Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska na Facebooku.

Pročitajte više o temi na stranici Bolje obrazovanje.

Najčitaniji članci