Obavijesti

News

Komentari 18

Udomaćila se: Srna više od godinu dana živi sa studentima

Udomaćila se: Srna više od godinu dana živi sa studentima
1

Srna živi u zapuštenom rasadniku HŽ-a i naviknula se na život u gradu. Svako jutro zaposlenici Studentskog doma ‘Dr. Ante Starčević’ donesu joj hranu i vodu. Studenti su oduševljeni susjedom

VIDEO

Pokretanje videa...

00:47

Išao sam ujutro na trening. Slučajno sam pogledao prema Studentskom domu ‘Ante Starčević’ i vidio sam srnu. Pomislio sam da mi se od vrućine pričinilo, no bila je to srna, kazao je Aldin Džaferović (42), koji je fotografirao divlju životinju.

U samom centru Zagreba, pokraj Studentskog doma “Dr. Ante Starčević”, poznatijega kao Šara, više od godinu dana živi srna. Zaposlenici doma, čistačice, svako jutro kraj ograde joj ostave hranu i vodu.

- Ona vam bude u zapuštenom rasadniku Hrvatskih željeznica. Sjećam je se kad je bila manja, no sad je već odrasla. Vidim je rano ujutro kada dođem na posao. Kasnije, kad sunce izađe, tad se premjesti u hladovinu. No nitko ne zna kako je stigla - kazao je zaštitar na ulazu u studentski dom. Aldin, koji je fotografirao divlju životinju, boji se da ne nastrada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kad sam je fotografirao, nisam joj preblizu prišao da ne bi pobjegla. Nije bila ozlijeđena niti uplašena. Inače prvi put sam vidio srnu u centru grada, što me začudilo. Sad kad znam da se ovdje nalazi, bojim se da ne nastrada. Volio bih da je spase jer, kad spasiš životinju ili ljudsko biće, to je po meni kao da si spasio cijelo čovječanstvo - kazao je Aldin te dodao da nije obavijestio Dumovec o divljoj životinji.

Inače, ovo nije prvi put da se srna našla u gradu. Prije nekoliko mjeseci djeca su na Vrbiku spasila srnu koja je podletjela pod automobil. Tad su zvali sklonište Dumovec, čiji su zaposlenici srnu odvezli u Zoološki vrt. Nažalost, tad je srna zbog teških unutarnjih ozljeda uginula. Dr. Ingeborg Bata iz Udruge za zaštitu divljih životinja AWAP kazala je da se u Zagrebu nalazi puno divljih životinja, pa tako i srna.

- Zagreb je zeleni grad te se nalazi blizu Parka prirode Medvednica. A u Zagrebu ima i puno voćnjaka, pa nije nikakvo čudo da se životinje zbog toga spuštaju u grad. Nažalost, ova je srna ugrožena i treba joj pomoći. Inače, njihovo prirodno stanište je presječeno gradnjom raznih cesta, pa ih dosta stradava upravo na njima - kazala je dr. Bata.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a