News

Komentari 36

Udruga ugostitelja: Teška je artiljerija otvorena nad nama, uskraćena nam osnovna prava

Udruga ugostitelja: Teška je artiljerija otvorena nad  nama, uskraćena nam osnovna prava

Nezadovoljstvo, frustracija i nemoć su uzeli maha i u jeku najveće pandemije u povijesti čovječanstva sa dnevnog reda maknule važne teme o gospodarskom oporavku, poručuju iz Udruge

Iz Nacionalne udruge ugostitelja poručili su kako je nad vapajem izmorenih ugostitelja otvorena "teška artiljerija". 

- Pred državom ne stoje neprijatelji. Posljednje pozicije struke čuvaju napaćeni ljudi koji mjesecima pokušavaju, unatoč nepredvidivosti i nedosljednosti odluka, poštivati red, graditi mir i spašavati svoje i obitelji svojih djelatnika te istovremeno, sačuvati zdravlje nacije. Pod lavinom takvih emocija, teško je baš sve izjave formulirati koristeći ispravni registar - priopćili su. 

Tvrde kako su ugostiteljima uskraćena osnovna prava - pravo na rad, protest, obeštećenje, ali i pravo na slobodu izražavanja. 

- Molba očajnog poduzetnika je protumačena kao ciljani napad, a bila je posljednja akcija obrane - tvrde. 

- Kada ogolimo Vladine istupe o izdašnim financijskim poklonima poduzetništvu, dolazimo do poražavajuće činjenice da su sve zahvaćene struke, koje u zadnjih 12 mjeseci, 5 mjeseci uopće nisu radile, a ostalo vrijeme posluju pod vrlo ograničenim uvjetima, u proračun uplatile više nego su kumulativno iz njega povukle. Posljedično, u sektoru koji je do jučer generirao 15 mlrd kuna prometa, sada je u blokadi 9000 poduzeća što čini preko 42% svih subjekata - priopćili su. 

- Nezadovoljstvo, frustracija i nemoć su uzeli maha i u jeku najveće pandemije u povijesti čovječanstva sa dnevnog reda maknule važne teme o gospodarskom oporavku, spašavanju turističke godine, izgradnji boljeg društva, ekonomskom izbjeglištvu i stvaranju Hrvatske u kojoj mladi žele ostati. Nezadovoljstvo, frustracija i nemoć su, ispred vrijednosti koje želimo ostaviti našoj djeci, u fokus stavile linč izmorenog pojedinca - poručuju iz Nacionalne udruge ugostitelja. 

Najčitaniji članci