Obavijesti

News

Komentari 0

Udruga Veliko srce malom srcu donijela poklone mališanima koji blagdane provode u bolnici

Udruga Veliko srce malom srcu donijela poklone mališanima koji blagdane provode u bolnici

Udruga Veliko srce malom srcu donirala je vrijedne i prijeko potrebne aparate odjelu dječje kardiologije KBC-a Zagreb. A darovala je i djecu i njihove roditelje ususret božićnim blagdanima

VIDEO

Kako bi ih barem malo razveselili i uljepšali blagdane koje, nažalost, umjesto u toplini svojih domova provode u bolnici, Udruga "Veliko srce malom srcu" i ove je godine malenim srčanim bolesnicima u KBC-u Zagreb donijela poklone. Šareni plišani medvjedići i slatkiši izmamili su osmijehe na licima ovih malenih pacijenata, hrabrih boraca. Punih trbuščića i zamusanih obraščića od čokoladica i keksića ipak će lakše odbrojavati dane do dolaska pravog Djeda Božićnjaka. A članovi Udruge nisu zaboravili ni njihove roditelje. Naime, i sami su prošli bolničku svakodnevicu uz postelju svoje djece i vrlo dobro znaju kako im je. Pa su mali znak pažnje pripremili i za njih. 

No, nije to sve. Osim poklona za djecu i roditelje, Udruga je donirala i dva LCD televizora, ali i prijeko potrebne aparate za odjel dječje kardiologije.

- Donirana su tri perfuzora, tlakomjer, EKG monitor vitalnih funkcija, prijenosni EKG uređaj, a ukupna vrijednost donacije je preko 100.000 kuna. Jako smo sretni da smo mogli to podijeliti i darovati odjel, kao i djecu i roditelje, da znaju da smo tu za njih. Kolegica Petra i ja smo majke koje smo sa svojom djecom tu bile na odjelu i znamo koliko je bitno da ti netko uputi samo lijepu riječ i da znaš da nisi sam - kaže dopredsjednica Udruge Barbara Vidović Brzaj. 

"Veliko srce malom srcu" je neprofitna humanitarna udruga liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima, koja djeluje još od 1994. godine te je jedna od najstarijih u Hrvatskoj. A božićno darivanje već je postala tradicija - ovo je 11. po redu. 

- Ovo je samo jedna u nizu donacija koje svake godine imamo ovisno o potrebama odjela. Preko milijun i pol kuna smo već darovali KBC-u Zagreb, a preko dva milijuna kuna sveukupno bolnicama u cijeloj Hrvatskoj. Zaista hvala našim donatorima bez kojih ovo ne bi bilo moguće i našim roditeljima. Bez njihove pomoći i naše zajedničke suradnje, kao i bez suradnje s liječnicima, ovo ne bi moglo biti moguće - dodaje Barbara sa sjajem u očima. 

Liječnici koji brinu o ovim malenim pacijentima iznimno su zahvalni na donaciji, koja će im itekako pomoći u radu i liječenju. 

- EKG monitor vitalnih funkcija je prevrijedna i prevažna donacija jer taj monitor vidi sve funkcije, od srčanog rada, rada dišnog sustava, nadzora tlaka. To je prevrijedno našim pacijentima. Suradnja s Udrugom traje više od 20 godina i taj ustrajan, predan i zajednički rad donio je mnogo, mnogo dobroga našem odjelu, klinici, a prije svega našim pacijentima. Ovo je još jedna od takvih donacija na kojoj zaista veliko hvala. Jedino zajednički možemo sve - poručuje doc. dr. sc. Daniel Dilber, specijalist pedijatar s užom specijalizacijom iz pedijatrijske kardiologije i pročelnik Zavoda za kardiologiju KBC-a Zagreb.

U Hrvatskoj živi više od 10.000 djece sa srčanim bolestima. Neki od njih vode normalan život, a drugima je bolest ozbiljno narušila svakodnevicu. Borba, ističe Barbara, koja je i sama majka 15-godišnjeg dječaka sa srčanom greškom, traje cijeli život. Udruga u Zagrebu ima i stan od 100 kvadrata za obitelji koji dolaze iz drugih gradova, a nemaju gdje biti dok su im djeca u bolnici. A članovi su zbog vlastitog iskustva od velike pomoći roditeljima koji se tek suoče s ovom dijagnozom svojeg djeteta. 

- Iznimno nam znači Udruga u našem svakodnevnom radu. Kad dobijete roditelje koji su dobili vijest o dijagnozi i kad im trebaju te početne informacije što ih sve čeka, mi im kažemo da imamo Udrugu, koja na više načina može pomoći, da im se jave. Jako puno nam znače ti vrijedni volonteri, a još više roditeljima - ističe dr. Dilber.

Obzirom da već gotovo dvije godine živimo u pandemijskim uvjetima, prikupljanje sredstava za bolesnu dječicu Udruzi je dosta otežano. Ne mogu organizirati humanitarne koncerte, ali u pomoć se možete uključiti i vi u svakom trenutku uplatom na njihov račun, koji se nalazi na njihovim stranicama. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca