Obavijesti

News

Komentari 12

Ugašen je požar u C.I.O.S.-u: Izgorjelo čak 2000 tona otpada

Ugašen je požar u C.I.O.S.-u: Izgorjelo čak 2000 tona otpada
8

Na temu požara u CIOS-u na Jankomiru Krizni eko stožer Zagreb i Udruga Eko Zagreb danas će u 17 h održati izvanrednu konferenciju za medije...

VIDEO

- Požar u C.I.O.S.-ovom centru za reciklažu smatra se u potpunosti lokaliziranim, izjavio je voditelj intervencije Tomislav Resman, zapovjednik Vatrogasne postrojbe Jankomir, te se zahvalio na pravovremenoj reakciji svih uključenih u operativno gašenje i upravljanje intervencijom - djelatnicima Gradskog ureda za upravljanje hitnim situacijama na čelu sa pročelnikom Pavlom Kalinićem, profesionalnim i dobrovoljnim vatrogasnim postrojbama, Zagrebačkom holdingu i djelatnicima C.I.O.S. grupe. 

Opožareno područje osiguravao je MUP, a u gašenju požara sudjelovale su i autocisterne zagrebačke Čistoće, te Vodovoda i odvodnje. Djelatnici hitne pomoći su preventivno obišli lokaciju, no budući da nije bilo potrebe za intervencijama napustili su požarište.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Djelatnici Nastavnog zavoda „Dr. Andrija Štampar“ su jučer promptno započeli sa višestrukim mjerenjima kvalitete zraka, kojima nije utvrđena prisutnost štetnih plinova niti u zraku, niti na lokaciji požarišta, niti u široj okolini.

Jutrošnja mjerenja također nisu pokazala nikakvo opasno onečišćenje. Sva trenutačna mjerenja ukazuju da nema ozbiljnijih posljedica za Grad Zagreb i okolicu, što je trenutačno najvažnija informacija, stoji u priopćenju C.I.O.S. grupe. 

Iz C.I.O.S. grupe izrazili su žaljenje što je do incidenta došlo, te istaknuli kako će uzroci požara i šteta biti poznati tek nakon svih potrebnih očevida

Procjena je da je požar zahvatio oko 2.000 tona otpadnog materijala, od čega oko pet stotina tona drvenih paleta, a ostalo je namještaj. Površina obuhvaćena požarom je oko 100 x 100 metara. U požaru nema ozlijeđenih, a materijalna šteta je minimalna.
 
Budući da vatrogasci na terenu rahle materijal i natapaju ga vodom, Tomislav Resman, voditelj intervencije zatražio je privremeno ograničenje  pristupa lokaciji požarišta, radi logistike i intenzivnog operativnog djelovanja stabilizacije požarišta na terenu.

Uprava i djelatnici C.I.O.S. grupe zahvaljuju svima koji su bili uključeni u ovu akciju, i koji će i dalje po potrebi sudjelovati u potrebnim aktivnostima te skreću pozornost na to da predmetna lokacija nije odlagalište otpada, nego reciklažni centar, koji za svoj rad posjeduje sve važeće potrebne dozvole nadležnih institucija.

Na temu požara u CIOS-u na Jankomiru Krizni eko stožer Zagreb i Udruga Eko Zagreb danas će u 17 h održati izvanrednu konferenciju za medije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor